2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Kövér László: az egy megfellebbezhetetlen igazság, hogy a világ azoké, akik teleszülik

A házelnök egy szoboravatás után, Cégénydányádon nyilatkozott a szon.hu nevű portálnak, az interjúban arról is beszélt: a világ vészesen felgyorsult, és a fiatalabb korosztályok már egymást sem értik meg feltétlenül, és ez a legnagyobb veszély.

"Márpedig az egy megfellebbezhetetlen igazság, hogy a világ azoké, akik teleszülik. Akik nem akarnak gyereket vállalni, azok az önfelszámolás útjára lépnek. Nehéz azokkal vitatkozni, akik ezt nem értik, és talán nem is érdemes, de nekünk meg kell kísérelni a lehetetlennek látszót: megállítani és visszafordítani a magyar nemzetet a demográfiai lejtőn" – mondta Kövér a szon.hu-nak. A fiatalokkal kapcsolatban azt mondta, "a világ vészesen felgyorsult, és a fiatalabb korosztályok már egymást sem értik meg feltétlenül, s ez a legnagyobb veszély". A fiataloknak szerinte "nem a nyelvük, hanem a gondolkodásuk, értékrendjük zavarodik össze".
"Ki kell mondjuk azt, hogy gyilkos hazugság, amit a liberálisok harminc éve erőltetnek a közoktatás értéksemlegességéről. A közoktatás kultúrát közvetít, azaz értéket, s hogy mi az érték, azt a közösség dönti el. Ezt nem kell kitalálnia minden egyes új generációnak, hanem egyszerűen tudomásul kell venni, hogy élni és főleg túlélni csak úgy lehet, hogy az elődeink örökségét visszük tovább"
- fogalmazott a házelnök. Az ellenzékre is kitért, azt mondta: "sajnos minden országban, minden korban megvolt a társadalomban az a 'zacc', amit a választók nem engedtek a közéletbe, a hatalomba főleg nem, ám ha valamilyen felfordulás nyomán mégis oda került – lásd 1918–1919-et –, abból nemzeti sorstragédia lett. Ezek a parlamenti képviselők a mindent felforgató agresszivitásra, irigységre építenek, amivel száz éve is pünkösdi királyságra jutottak a kommunista, anarchista mozgalmak, s aminek az lett a következménye, hogy 133 nap után az ország romokban hevert".Forrás: Szon.hu és ATV
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató