“Legyél már férfi!” – Az angol csapat edzőjének bocsánatot kellett kérnie, mert az egyik játékosát leszidta

Újabb őrület bontakozik ki a nyugat-európai világból. Az angol edzőnek azért kellett magyarázkodnia, mert megsértette a játékosát egy bekiabálással.

Történt ugyanis, hogy az 1:1-es döntetlennel végződött Bolton Wanderers – Cambridge United találkozón a fiatal kapus hibázott. Egy könnyű labdát nem tudott kiöklözni, és egy szerencsétlen mozdulattal a saját kapujába segítette.

Ezért a csapat edzője, Ian Ewatt egyből bekiabált:

Legyél már férfi!

Ez egy olyan mondta, ami a futballberkekben teljesen elfogadott. Legalábbis azt gondolhatnánk. Igen, ám, csak a liberális világ mást hozott nekünk. Már ez is sértő szerintük.

A húsz éves futballistát nem szabad bántani, ezért nyilvánosan bocsánatot kellett kérnie az edzőjének.

A meccs után az edző azt nyilatkozta:

– Most beszéltem Billyvel odabent. Fantasztikus fiatal kapus, sok jó tulajdonsággal, de nem engedhetjük meg magunknak, hogy folyamatosan hibázzon, ez ilyen egyszerű. Privátban folytattam ezt a beszélgetést. Ez egy férfias játék, három pont a tét, és a csapatom megérdemelte a győzelmet.”

A szakmában azonban sokan elkezdték kritizálni az edzőt. Szerintük a földbe döngölte a játékosát Ewatt.

Az edző elmondta, hogy már számos esetben elnézést kért a kijelentéséért. “Valójában arra gondoltam, hogy amikor fiatal játékosból idősebb játékossá fejlődsz, akkor egy bizonyos szintre van szükség a fejlődéshez, és ez már nem a gyerekek, hanem a felnőttek futballja, tehát a terminológia téves volt és mint mondtam, elnézést kérek ezért.”

“Aki ismer, tudja, hogy soha nem akarok senkit megbántani. Őszinte srác vagyok, nagyon keményen dolgozom, talán jobban kellett volna választanom a szavaimat, és ez az én hibám.”

 

Bede Zsolt – Vadhajtasok.hu

T.me/bedezsolt  |  Vk.com/bedezsolti  |  Twitter.com/BedeZsolt2

Check Also

Orbán Viktor levelet írt az argentin elnöknek

A miniszterelnök őszinte részvétét fejezte ki Diego Maradona szerdai halála után. Diego Maradona szerdán, életének …