2024. március 29. - Auguszta
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Dúró Dóra megmutatta a plakátot, ami miatt a Facebook letiltotta a Mi Hazánk oldalát

A Mi Hazánk Mozgalom elnökhelyettese szerint eddig nem volt példa arra a magyar politikában, hogy egy törvényesen működő párt Facebook-oldalát letiltsák.

Dúró Dóra az ATV Start című műsorában arról beszélt: a közösségi oldal a párt október 23-i plakátját kifogásolta, melyen szinte csak az ünnepi rendezvény leírása és a felszólalók névsora volt olvasható. A politikus elmondta, hogy az oldalnak több mint 80 ezer követője volt, és a magyar politikában példátlan, hogy a Facebook egy törvényesen működő párt oldalát tiltja le.A Mi Hazánk elnökhelyettese elmondta: előfordult már, hogy például a cigánybűnözés szó használata miatt tiltást kaptak, de szerinte ezen a plakáton semmi olyan dolog nem szerepelt, ami a közösségi alapelveket sérti - márpedig a Facebook erre hivatkozott, amikor tiltotta az oldalukat. A politikus az adásban meg is mutatta a plakátot.Kormányzati fellépést sürgetnekDúró Dóra kormányzati fellépést sürget a Facebookkal kapcsolatban, szerinte ugyanis ha a közösségi oldal tevékenysége nicns szabályozva, akár a választásokba is beavatkozhat. A politikus elmondta: kezdeményezték, hogy az országgyűlés hozzon létre egy vizsgálóbizottságot, amely "begyűjti" a Facebookkal kapcsolatos problémákat akár a választóktól is.
Azzal kapcsolatban, hogy milyen konkrét lépéseket várnak, Dúró Dóra azt mondta: lehetne kötelezni a Facebookot arra, hogy létrehozzon egy magyarországi képviseletet.
Elindítottak egy próbapert, a keresetet a Szegedi Törvényszék meg is küldte a közösségi oldal dublini központjának, ahová Magyarország is tartozik, de mivel a kereset magyarul íródott, nem vették át, ezért most folyamatban van a fordítás. Amikor a Meseország mindenkié című mesekönyvről kérdezték, Dúró Dóra azt mondta: szerinte ez más, mint amikor a cigánybűnözésről vagy LMBTQ-propagandáról beszélnek, amit letilt a Facebook. Szerinte ez a mesekönyv káros, ezért kellene tiltani, ugyanis nem az elfogadásról szól, hanem "a homoszexuális lobbi következménye", és ezt rá akarja erőszakolni a kicsikre.Forrás: ATV
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató