Az olasz belügyminiszter szerint nem terheli őket felelősség a nizzai terrortámadás miatt, Salvini a lemondását követelte

Matteo Salvini szerint az olasz belügy hibája, hogy a merénylő eltűnhetett az országból a kiutasítása után.

Az olasz belügyminiszter visszautasított pénteken minden olyan állítást, amely szerint az olasz hatóságok hibásak a nizzai merénylő ügyében.

“Semmiféle felelősség nem terhel minket”

– jelentette ki újságíróknak Luciana Lamorgese, akit csütörtökön lemondásra szólított fel a migrációval szemben szigorú álláspontot képviselő Matteo Salvini volt belügyminiszter, az ellenzéki Liga párt vezetője.

Ideje befejezni ezt a vitát és szorosabbra fűzni a kapcsolatot a francia néppel és más európai országokkal, mert a támadás Európát érte”

– mondta Lamorgese.

Luciana Lamorgese

Csütörtökön egy migráns lefejezett három embert a nizzai Notre-Dame-bazilikában. Az elkövető Brahim Ausszaui 21 éves tunéziai férfi, aki szeptember 20-án érkezett az olaszországi Lampedusa szigetére. Azon a napon több mint harminc hajó kötött ki hatszáznegyvennégy menekülttel. Ausszauit októberben átszállították a dél-olaszországi Bariba, ahonnan október 9-én elengedték kiutasítási papírral. Öt napja volt, hogy elhagyja Olaszországot, de nyoma veszett.

Az olasz belügyminisztérium adatai szerint az idén október végéig 27 190 migráns érkezett tengeren Olaszországba, míg egy évvel korábban ugyanebben a 10 hónapban csak 9 533.

Forrás: HVG

Check Also

Bevándorlók vadásznak rendőrökre a francia külvárosokban

Passzióból rendőröket hívnak ki a francia nagyvárosok bevándorló negyedéből fiatalok, hogy aztán ha a rendőrök …