2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Háborút hirdettek a lengyel balliberálisok az egyház ellen, de ellenállásra nem számítottak

Az agresszív tüntetők egy püspök házát is meg akarták támadni, azonban az egyházvédő ellentüntetők láttán megfutamodtak. Kaczynski a kormánypárt elnöke, miniszterelnök-helyettes : jól láthatóan felkészültek az abortuszpárti támadók, kiképezték őket, céljuk pedig, hogy elpusztítsák Lengyelországot.Fejen és hason ütött egy papot egy abortuszpárti tüntető egy lengyel kisvárosban, Myslibórz-ban. A támadásra az után került sor, hogy a tüntetők egy benzinkútnál gyertyákat gyújtottak, a kutas pedig a pap segítségét kérte, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy életveszélyes egy töltőállomáson tűzet gyújtani.A Keresztelő Szent János plébánia papját azonban az egyik tüntető inzultálni kezdte, és amikor megtudta a férfiról, hogy pap, még jobban feldühödött és fejen, valamint gyomron ütötte az atyát. Az esetről videó is készült. Sajtóbeszámolók szerint a papot nagyon sokkolta a dolog.Az elmúlt hetekben Lengyelország-szerte több tüntetés is zajlott, miután a lengyel alkotmánybíróság új határozatában szigorított az abortuszra vonatkozó követelményeken. Az abortuszpárti, sokszor radikális feminista és liberális tüntetők rendszeresen támadják a katolikus egyházat, templomokat, szobrokat rongálnak meg, szentmiséket zavarnak meg, az egyház jelképeivel gúnyolódnak, ezzel több millió katolikust megsértve. Jelmondatuk: „Ez háború!” „A templomok elleni támadások valójában a keresztény örökség és identitás, valamint a törvényes rend elleni támadások, melyet Lengyelországban a katolikus egyház erkölcsi ereje jelképez”, fogalmazott Jerzy Kwasniewski a lengyel Ordo Iuris kutatóintézet elnöke. Rámutat, hogy a támadások elfajulásával – mely mögé a teljes lengyel ellenzék beállt – a zavargásokkal, a szervezett templomrongálásokkal és a vandalizmussal egyre kevesebben tudtak azonosulni. „Nyilvánvaló, hogy az Alkotmánybíróság ítélete csak ürügy a tüntetésekre és az utcai agressziókra a #ToJestWojna (Ez egy Háború) jelszó a mellett”, tette hozzá.És látható, hogy a konzervatív, keresztény lengyelek valóban megelégelték a rombolást, több lengyel városban is csoportokat szerveztek a templomok védelmére, hogy az agresszív tüntetők ne rongálhassanak tovább.A tüntetők egy püspök házát is meg akarták támadni, azonban az ellentüntetők láttán megfutamodtak. Láthatóan nem számított arra a szélsőséges mozgalom, hogy egy „háborúban” ellenállásba ütközhet.Jaroslaw Kaczynski a kormánypárt, a PiS elnöke, miniszterelnök-helyettes a támadások kapcsán az egyház védelmére szólított fel.
„Szembe kell szállnunk ezzel. Ez az állam és az állampolgárok felelőssége. Minden áron meg kell védenünk a lengyel templomokat. Felszólítom a PiS minden tagját és mindenkit, aki támogat minket, hogy vegyenek részt az egyház védelmében.”
Hozzátette, nem véletlenül támadják az egyházat. Elmondta, jól láthatóan felkészültek az abortuszpárti támadók, kiképezték őket, céljuk pedig, hogy „elpusztítsák Lengyelországot”, és olyan erők kerekedjenek felül, amelyek a végét jelentenék annak a „lengyel nemzetnek, amit ma ismerünk”. Az erőszakos tüntetések kapcsán Andrzej Duda lengyel elnök leszögezte, jogállamban nem lehet helye az agresszió tetteinek, szentélyek megtámadásának. Az elnök nyugalomra, megfontoltságra intett, és készségét fejezte ki arra, hogy részt vegyen a „társadalmi békét hozó” előírások kidolgozásában. Elmondta, a múlt heti alkotmánybírósági döntés után pontosítani kellene a lengyel abortuszszabályozást úgy, hogy az védje a Down-szindrómás gyermekeket, de egyúttal ne okozzon szenvedést az anyáknak.Forrás: V4NA
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató