Imádkozás közben vágta le a fejét az egyik áldozatának a bestiális támadó Nizzában

Brutális részletek derültek ki a tegnapi lefejezős gyilkosságról.

 

A Le Figaro megrázó részleteket közölt a csütörtöki nizzai terrortámadás áldozataival és az események pontos megtörténtével kapcsolatban.

A lap úgy tudja, az egyik áldozat egy idős nő volt, aki kora reggel imádkozni ment a székesegyházba. A terrorista átvágta a torkát, csaknem lefejezte. Leszúrva találtak rá a támadás férfi áldozatára is, aki a székesegyház sekrestyése volt. A harmadik áldozat egy nő, akinek többszöri késszúrás után még sikerült egy közeli kávézóban menedéket keresnie, ott azonban ő is elhunyt.

A nizzai terrortámadás egyik áldozata a 45 éves Vincent Loques. A templomban dolgozott, 2 gyermek édesapja volt.

A rendőrség meglőtte a vélhetően húszas éveiben járó támadót, akit kórházba szállítottak és letartóztattak. Emmanuel Macron francia elnök válságtanácskozást hívott össze, kora délután érkezik a helyszínre. A nemzeti terrorellenes ügyészség, a PNAT terrorizmus és gyilkosság gyanújával indított nyomozást.

JEAN CASTEX FRANCIA MINISZTERELNÖK EGYÚTTAL BEJELENTETTE, HOGY A LEGMAGASABB SZINTRE EMELIK A TERRORKÉSZÜLTSÉGET AZ ORSZÁGBAN. HOZZÁTETTE, HOGY A KORMÁNY HATÁROZOTT ÉS KÖNYÖRTELEN VÁLASZT FOG ADNI A BARBÁR TETTRE.

A francia katolikus püspöki konferencia (CEF) felhívására délután 3 órakor szerte Franciaországban harangszóval tartanak kegyeleti megemlékezést.

Forrás: Nincs Másik

Check Also

Bevándorlók vadásznak rendőrökre a francia külvárosokban

Passzióból rendőröket hívnak ki a francia nagyvárosok bevándorló negyedéből fiatalok, hogy aztán ha a rendőrök …