2021. március 09. - Fanni, Franciska
EUR : 367.75
USD : 309.74
-2°

Kitört a balhé az MSZP-ben

Az MSZP pártigazgatójának távozását követeli a szocialisták roma tagozatának elnöke. A Hír TV birtokába került levélben Balogh Artúr azt írja Molnár Zsolt lelkén szárad a szerencsi időközi választási kudarc és a tisztújítási botrány.
„Nincs valós kapcsolat a tagozatok és a magyar szocialista párt vezetése között.”
- így kritizálta pártját az MSZP roma tagozatának tagja az európai parlamenti választás előtt. Balogh Artúr akkor azt mondta pártja ideológiai válságban van ezért nem tudja megszólítani a választópolgárokat  
„A kettős mérce nem megengedhető, semmilyen téren. Se a kormány részéről, ha ott van valami olyan képviselő aki úgy viselkedik, olyan dolgokat mond ami egyébként más társadalmi csoportokat zsidókat vagy cigányokat bánt. A baloldalra meg azt tudom mondani, hogy egyszerűen nem megengedhető egy olyan pártnak a szövetsége ahol egyszerre zsidóznak és cigányoznak. ”
Várható volt a bukás - ezt pedig már értékelésként fogalmazta meg a szocialisták EP választási bukása után. Balogh a Hír TV-ek azt mondta: a kudarcban közrejátszott, hogy a pártvezetés helvtelenül nácikkal is szövetséget kötött.
"Azoknak az embereknek akiknek felelőssége van abban, hogy ez az eredmény született, azoknak önkritikát kell gyakorolni és lépjenek egyel hátrébb! Olyan emberek kellenek oda, akik értenek hozzá. Az teljesen világos, hogy az utolsó nap, az utolsó pillanatban csődöt mondott a Magyar Szocialista Párt, avval kapcsolatosan, amikor arról volt szó, hogy el kell vinni az embereket szavazni. Nem tudtunk mozgósítani."
Balogh Artúr most ismét élesen kritizálta az MSZP-t. Ezúttal a szerencsi időközi választási bukás és a botrányos tisztújítás miatt. A roma tagozat tagja a kialakult helyzet miatt Molnár Zsolt pártigazgató leváltását követeli.
"Kudarcot vallott abban, hogy nem tudott eléggé mozgósítani. Szerintem a rasszista jelölt és a náci jelöltnek a támogatása az nem maradhat szó nélkül. És ott van az, hogy van egy nagyon rosszul sikerült tisztújítás, ami még mindig húzódik, még mindig nincs vége. Megy most belül a belharc, ami nagyon rossz fényt vet a Magyar Szocialista Pártra. A roma baloldali szavazatokat egyelőre nem tudták megmozgatni, nem is fogják tudni, ha így fogják folytatni a dolgokat és csak embereket veszít el, a Magyar Szocialista Párt csak embereket zár ki, elvtársainkat veszítjük el."
Molnár Zsolt azonban nem kívánt reagálni Balogh kritikájára.
"Nem tudom, Balogh Artúrnak milyen kompetenciája van bármilyen kérdésben, de én vele semmiképpen nem akarok vitába keveredni. Arra kérlek, hogy a sajtó osztály szívesen reagál!"
Kerestük az MSZP sajtóosztályát is, akik azt válaszolták, hogy Balogh Artúr nem elnöke az MSZP Roma Tagozatának, a szocialista pártban tisztséget nem tölt be. Hozzátették: az MSZP Roma Tagozatának újjászervezése már megkezdődött.      Forrás: Hír TV  
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató