2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

"Mi az ördögöt csinálnak?" - Európát bírálta Donald Trump

Európát kritizálta a koronavírus-járvány feltartóztatása érdekében elrendelt újabb korlátozások miatt Donald Trump amerikai elnök az egyik kampányrendezvényén Michigan államban vasárnap.

Újra naggyá teszem Amerikát!
- írta a Facebookon. Az amerikai elnök drákóinak nevezte az egyes európai országokban foganatosított szigorú intézkedéseket.
"Európa drákói lezárásokat rendelt el, a fertőzések és a halálesetek számai ugyan emelkednek, de szerintem ez akkor is drákói szigor" - fogalmazott Trump a hívei előtt. Hozzátette: "most aztán majd újból mindent az elejéről kell kezdeniük. Mi az ördögöt csinálnak? Azon gondolkodom, hogy majd átmegyek és elmagyarázom nekik".
Donald Trump azt hangoztatta, hogy ő éppen most vezényli le a visszatérést a normális hétköznapi élethez, s teszi ezt úgy, hogy az országot nem zárták le."Elmondhatom, hogy nálunk nincs lezárás" - mondta az egybegyűlteknek, akik ovációval fogadták szavait. Ígéretet tett arra is, hogy az Egyesült Államok egyes részeit soha többé nem zárják le. Az Egyesült Államokban már több mint kilencmillió koronavírus-fertőzöttet diagnosztizáltak, a betegség szövődményeiben több mint 230 ezer ember halt meg.Forrás: MTI
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató