2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Szabó Tímea az Országház folyosóján zaklatta Müller Cecíliát

A Párbeszéd társelnöke nem bír magával.

Határozatképtelenség miatt berekesztette a testület elnöke az Országgyűlés népjóléti bizottságának keddre összehívott ülését, amelyen a tervezett napirend szerint a koronavírus-járvány elleni védekezéssel kapcsolatos aktuális kérdésekről esett volna szó az operatív törzs képviselőinek részvételével.

A Fidesz a kamuvideós Korózs miatt nem vett részt az ülésenFidesz MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a baloldal a kezdetektől nem segíti a járvány elleni védekezést: nem támogatták a veszélyhelyzet meghosszabbítását, nem szavazták meg a koronavírus törvényt, külföldön támadták Magyarországot, ráadásul még kamuvideót is készítettek egy álmentőssel a magyar egészségügy lejáratására. Felháborítónak tartják továbbá, hogy ennek egyik főszereplője, a szocialista Korózs Lajos máig nem kért bocsánatot és nem távozott a járványüggyel is foglalkozó népjóléti bizottság éléről. Mint írják, amíg nincs a következménye a baloldali botránynak, a Fidesz és a KDNP képviselői távolmaradásukkal fogják megakadályozni, hogy kamuvideós Korózs járványügyi meghallgatást vezessen.Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke ezután a folyosón tett fel Müller Cecília tisztifőorvosnak, amit közzétett Facebook-oldalán. Nem igazán jó a hang a videón, amikről beszélgetnek nagyvonalakban a következő:
  • Szabó első kérdése, hogy miért nem léptek még életbe további korlátozó intézkedések, miközben a koronavírusban elhunytak száma egy hónap alatt a nyolcszorosára nőtt.
  • Müller Cecília elmondta, amit már sokszor az operatív törzs tájékoztatón is megtett: a járvány egy dinamikus folyamat, az operatív törzs javaslatokat tesz a kormánynak, a cél az, hogy a döntések mögött széles konszenzus legyen.
  • Szabó rákérdezett a szigorításokra. Az erre érkező választ nem lehet érteni, Müller el is köszönt a politikustól, aki a liftig kísérte őt.
 Forrás: Blikk
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató