2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Trump: A republikánusokra leadott voks az amerikai álomra adott voks

A republikánusokra leadott voks az amerikai álomra adott voks – jelentette ki Donald Trump amerikai elnök az észak-karolinai Fayetteville-ben, négy tagállamot érintő kampánykörútjának első állomásán, hétfőn.  
Kedden győzni fogunk ebben az államban is
– mondta Trump, hozzátéve:
a korábbinál is nagyobb győzelmet fogunk aratni.
Újraválasztása esetére további adócsökkentéseket, a rendőrség és a katonaság támogatását, a fegyvertartást biztosító alkotmány-kiegészítés és a vallásgyakorlás szabadságának védelmét ígérte.
Életpárti vagyok
– hangoztatta, amire a jelenlévők ovációban törtek ki. Az elnök ostorozta a vetélytársa, Joe Biden demokrata párti elnökjelölt előnyét mutató közvélemény-kutatásokat, és Joe Bident és fiát, a feltételezett korrupciós ügyekbe keveredett Hunter Bident. Az ifjabb Bidenről azt mondta:
olyan, mint egy porszívó, járja a világot, megy az apja után és felszedegeti a morzsákat.
Trump lejátszott egy rövid videót is, amely – mint hangoztatta – összeállítás volt Joe Biden szótévesztéseiről, vagy arról, hogyan vesztette el beszéd közben a fonalat és zavarodott bele a mondandójába. Kilátásba helyezte, hogy pert indít, amennyiben Pennsylvaniában a választások után három nappal beérkezett levélszavazatokat is be akarják számolni az érvényes voksok közé. Ebben a tagállamban a helyi alkotmánybíróság döntése tette lehetővé ezeknek a levélszavazatoknak a figyelembe vételét.Forrás: MTI
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató