2024. április 19. - Emma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

A tolvajoknak a börtönben a helye - mondja az áramtolvaj Niedermüller

A DK szerint kiborultak a csontvázak Erzsébetvárosban. Hűtlen kezelés gyanújával indult nyomozás a Fidesz ingatlanpanama-ügyében, állítja az ellenzéki párt közleménye.Niedermüller Péter, Erzsébetváros polgármestere a tavalyi választások előtt ígéretet tett arra, hogy le fog számolni a fideszes korrupcióval és visszamenőlegesen is fel fogja tárni a Fidesz korrupciós ügyeit, ezért megválasztása után szerződést kötött a Czeglédy és Társa Ügyvédi Irodával, hogy átvilágítsák az elmúlt évek önkormányzati gazdálkodását. Ennek eredményeként több ügyben is lopáson kapták a kerület volt fideszes vezetését, összesen mintegy másfél milliárd forint értékben – szerepel a DK közleményében. Az egyik legnagyobb lopás a Fidesz erzsébetvárosi ingatlanpanamájához kapcsolódik: az ingatlanügyletek átvilágításakor kiderült, hogy a volt városvezetés egy több mint egymilliárd forint értékű ingatlanegyüttest alig több mint 300 millió forintért játszott egy ingatlanbefektető kezére. A kerületnek ezzel mintegy 800 millió forintos kárt okoztak. Az ügylet levezénylője Bajkai István, a Fidesz volt erzsébetvárosi alpolgármestere volt – írták a dokumentumban. A Demokratikus Koalíció és a szövetséges ellenzéki pártok közös polgármestere feljelentést tett, a rendőrség tájékoztatása szerint pedig bűnszövetségben elkövetett csalás, hivatali visszaélés és hűtlen kezelés gyanújával nyomozás indult az ügyben. Niedermüller Péter sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: 
„Tolvajoknak, bűnözőknek, korrupt politikusoknak nem Erzsébetvárosban, hanem a börtönben van a helye. Mindegy, hogy kis vagy nagy lopásról vagy hogy milyen pártállású emberről van szó: a lopásnak minden esetben következménye lesz”
 fogalmazott a DK-s polgármester, aki ígéretet tett arra, hogy a következő napokban és hetekben újabb fideszes korrupciós ügyeket fog nyilvánosságra hozni – zárul a DK közleménye.Forrás: MTI 
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató