2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

"Sírjatok libsik!" - Egyre nagyobb szarban van Biden (Folyamatosan frissítjük!)

Folytatjuk közvetítésünket az Amerikai elnökválasztásról.Az eddigi eseményeket itt találjátok. 09:13Bár a választásnak még nincs eredménye, már mindkét jelölt kiállt hívei elé és bejelentette, hogy meg fogja nyerni (Biden) vagy már meg is nyerte a választást (Trump). Hogy ez hivatalosan mikor történik meg, azt pontosan senki nem tudja, hiszen több államban még mindig számolják a szavazatokat és köztük akad olyan is, ahol még napok is eltelhetnek, amíg végeznek. Jelenleg Trump áll nyerésre és Joe Biden számára több tényezőnek is kedvezően kell alakulnia, hogy fordítani tudjon.
08:28Trump beszédet mond   Donald Trump a Fehér Házban tartott beszédében megköszönte az amerikai választópolgárok, a felesége és családja, valamint az alelnök támogatását. "Fenomenálisak az eredmények, ünnepeljünk" - fogalmazott az elnök. Trump szerint ez rekorderedmény, nem csak győztek Floridában, hanem magabiztosan nyerték az államot. Trump felsorolta azokat az államokat is, ahol szerinte behozhatatlan előnyre tett szert, Georgiát és Észak-Karolinát. De megjegyezte azt is, hogy Arizonában is sok lehetőség nyitott még, és bármi megtörténhet. Kiemelte a jelenlegi állás ellenére a Pennsylvaniában szerzett előnyét, ami jelenleg 690 ezer szavazat. "Még csak nem is szoros" - fogalmazott. "Megnéztem a michigani számokat, azt mondtam: wow" - ment tovább Trump. Trump szerint tudták a demokraták, hogy nem fognak tudni nyerni, ezért próbálják meg bíróságra vinni a választás ügyét.  
08:25

El akarják hallgattatni az elnököt

Trump kampánycsapata már reagált is a Twitter cenzúrára, amivel eltüntették az elnök csalást vizionáló bejegyzését. Ebben azt írta Trump, hogy megpróbálják elcsalni a választást, ha a zárás után is elfogadnak szavazatokat. A Twitter előbb megjelölte, majd eltüntette a posztot. A kampánycsapat közleménye szerint a "Szilícium-völgy tovább folytatja cenzori küldetését és megpróbálja elhallgattatni az Egyesült Államok elnökét." 
08:19Egyre valószínűbb a republikánus többség a szenátusban
Miután a montanai Steve Daines meg tudta őrizni posztját, kihívójával, Steve Bullock egykori kormányzóval szemben. Ezzel a demokraták reménye, hogy átvehetik a többséget a szenátusban, tovatűnni látszik.

07:42Biden még bízik a győzelemben...Joe Biden a Twitteren közzétett üzenetében azt írja, nem szabad elveszíteni a hitet, "meg fogják ezt nyerni."  
07:40Picsog a Soros-blog: 
07:22

Az "Osztag" ott lesz a Képviselőházban

A Trump által csak Squad-nak (osztag) hívott négy demokrata képviselő mindegyike ismét bejutott a Képviselőházba. Ilhan Omar Minnesotában, Alexandria Ocasio-Cortez New Yorkban, Rashida Tlaib Michiganben, Ayanna Pressley Massachusettsben tudott győzni.  
07:20Nem sikerült a bravúr Bidennek Texasban
Sőt, a jelek szerint végül nem is lett szoros a verseny az államban. Ugyan itt még csak 76 százalékos a feldolgozottság, de Trump előnye már behozhatatlannak látszik. Trump 38 elektori szavazattal gazdagodott.
 
06:50Trump boldog:Ma este nyilatkozni fogok, egy nagy győzelem!
06:45Biden beszédet mondott:Biden elmondta, hogy végig tudták, hogy ez egy hosszú menet lesz, most türelmesnek kell lenniük, de azt érzik, hogy jó úton haladnak, és szerinte nyerni fognak. Külön is kiemelte, hogy az országnak meg kell várnia, amíg az összes szavazatot megszámolták. Elmondta, hogy végig magabiztos volt azzal kapcsolatban, hogy meglesz nekik Arizona, és  jó előérzetei vannak Michigan és Wisconsin esetében is, míg Georgiában is eldöntetlen a helyzet.
06:38

Kisebb csörte van a Fox News és az elnök stábja között

A téma Arizona, hogy miért ítélték oda Bidennek ilyen korán. Azt mondják, hogy statisztikailag még van esély, de a konzervatív médiavállalat elemzői szerint viszont nincs. A különbség 200 ezer szavazat, és még körülbelül 1 millió vár megszámolásra.  
06:32

Joe Biden hamarosan beszédet mond

Joe és Jill Biden hamarosan beszédet fog mondani Delaware-ből. A CBS információi szerint a demokrata jelölt türelmet kér majd, megköszöni az arizonai győzelmét és kifejezi várakozását a végleges eredmények beérkezését illetően.  
06:30Iowa is megvan!   
06:20Nigel Farage élvezi, ahogyan a libsi műsorvezetők szomorkodnak :) 
06:10Trump két nagyot fogottA Fox News Ohiót és Texast Donald Trumpnak adta, így az elnök 56 elektorral gyarapította gyűjteményét. Az előbbinek azért van nagy jelentősége, mert így az Ohióval határos Michigan és Pennsylvania megnyerése esetén (Trump mindkettőben vezet) – és ha az elvárásoknak megfelelően sikerül Georgiát megtartani –, akkor Észak-Karolina, Wisconsin és Minnesota közül vélhetően elegendő az egyikben Biden előtt végeznie a második elnöki ciklus megkezdéséhez.  
05:59Amerikai zászlót gyaláz az Antifa  
05:45

Fekete sereg vonul Washingtonban

Az RT videós közvetítésében az látszik, hogy maszkos tüntetők követelik "az amerikai ültetvények felégetését." Bármit is jelentsen ez.  
05:35Trump főtanácsadója szerint hiba volt Arizonát Bidennek ítélniJason Miller Trump vezető tanácsadója, szerinte túl hamar mondtak le a Fox Newsnál Arizonáról. Szerinte a választás napján leadott szavazatok döntő többsége Trumpra megy, a jelenlegi állás az előzetesen leadott szavazatok miatt billen egyelőre a demokrata jelölt oldalára.   
05:30Arizonát behúzta Joe BidenOhiót már többen elkezdték odaítélni Trumpnak, viszont Arizonát pedig szinte biztosan Biden nyeri. Ezt négy évvel ezelőtt Trump nyerte, ezért ez most egy törés az egész éjjel tapasztalt republikánus menetelésben. Ez 11 elektort jelent. Némiképp pótolja az elhódított Alabama állam, ahol pedig Trump szerzett plusz 9 elektort.   
05:28Megvan Florida!Trump megnyerte Floridát, jelentette a Fox News.  
05:24A Black Lives Matter és az Antifa már kéz a kézben tombol:  
05: 22A nyugati parton Biden söpört
Mondjuk számára katasztrofális lett volna, ha nem nyer Kaliforniában, Washingtonban és Oregonban. A három állam összesen 74 elektori szavazatot jelent neki.
 
05:20
Fordult a kocka, mostanra pedig már talán el is van vetve
Az Egyesült Államok "Választási Tőzsdéjének" befektetői, akik tegnap még csak 35 százalék esélyt adtak Trump újraválasztásának, ma már egyértelműen (69%) őt tartják esélyesnek - írta Olaf Gersemann, a Die Welt újságírója a Twitteren.  
 
05:14A HVG már elkezdett vergődni. Imádjuk!   
05:00

Nézzük a 6 kulcsállamot!

  6 állam ami kulcsfontosságú lehet Trump győzelme szempontjából. Jelenleg ezekben az államokban így áll a republikánus jelölt: - Wisconsin: 42 százalékos feldolgozottságnál 26 ezer szavazattal vezet Trump. - Michigan: 39 százalékos feldolgozottságnál 240 ezer szavazattal vezet Trump. - Pennsylvania: 41 százalékos feldolgozottságnál 443 ezer szavazattal vezet Trump. - Arizona: 75 százalékos feldolgozottságnál Biden vezet 208 ezer szavazattal. - Florida: a legtöbben nem hajlandóak Trumpnak ítélni, pedig egyértelmű, hogy a republikánus jelölt előnye tulajdonképpen behozhatatlan. - Észak-Karolina: meg sem várták a végét, már Trumpnak ítélték, előnye egyértelmű.  
04:52Ugyan egyelőre több elektori szavazata van Bidennek, egyértelműen Trumpnak áll a zászló
A The New Yorker adatai: Elektorok: Biden 131 - 108 Trump DE! Trumpnak bő 2 millióval több szavazata van eddig. A billegő államok - Minnesota kivételével - úgy tűnik, további 4 évet adnának Trumpnak. Texas, Florida, Georgia, Ohio, Pennsylvania, Michigan együtt összesen 152 elektori szavazatot jelentenek, és ezen államok mindegyikében Donald Trump áll vezetésre.Szenátus: demokrata 43 - 41 republikánusKépviselőház: demokrata 87 - 117 republikánusKormányzó: demokrata 22 - 26 republikánus
 
04:46"Sírjatok jobban libsik!"A Képviselőház legfiatalabb republikánus tagja lesz Madison Cawthorn, aki Észak-Karolinában tudott győzni. A Twitterre kiírt gyúnyos üzenetét felkapta a sajtó .  

04:40

Már megy a bunyó Washingtonban

Andy Ngo népszerű utcai riporter, Antifa-specialista töltötte fel az oldalára az alábbi videót. Kezd egyre feszültebb lenni a helyzet.  

04:30

Transznemű képviselőt választottak Delaware állam szenátusába

Most először. Sarah McBride demokrata jelöltként győzött, ő az első transznemű ilyen magas pozícióban. Abban a városban választották meg, ahol Joe Biden lakik - írja a Soros-blog.  Forrás: Hetek, PS
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató