2024. április 19. - Emma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Megcsillant a remény: Donald Trump akár még fordíthat is

Deák Dániel elemzése:A sárgával jelölt öt államra kell ma figyelni, ezekben még nyitott a verseny. Ez az öt állam összesen 68 elektort jelent, így eldöntik a választás végeredményét.

  • Pennsylvaniában (20 elektor) 89 százalékos feldolgozottságnál Donald Trump 164 ezer szavazattal vezet, azonban még több százazer olyan levélszavazat megszámlálása hátra van, amelyek vélhetően Joe Bidennek kedveznek. Ezt az államot meg kéne tartania Trumpnak ahhoz, hogy meg legyen neki a 270 elektori szavazat.
  • Arizonában (11 elektor) - amit ugyan szerdán előbb a Fox News, majd az AP is Bidennek adott - szintén nincsen még összeszámolva az összes szavazat, és azóta kiderült, hogy a végefelé összeszámolt szavazatok olyan helyekről származnak, ahol jelentős Trump támogatottsága, ezért folyamatosan csökken a különbség, így nem elképzelhetetlen, hogy akár még fordíthat is Trump.
  • Nevadában (6 elektor) magyar idő szerint ma délután hat után várhatóak majd újabb eredmények, itt 86 százalékos feldolgozottságnál Joe Biden vezet, de nem sokkal, csupán 8 ezer szavazattal.
  • Georgia (16 elektor) szintén nyitott még, itt Trump 23 ezer szavazattal vezet, ugyanakkor hatalmas hajrában van, a Fulton megyei adatokat várja mindenki. A megyében egész éjjel számoltak, a legfrissebb információk szerint tízezer szavazat van még hátra, és óránként háromezer szavazatot dolgoznak fel, azaz itt magyar idő szerint kora délután érkezhet már eredmény.
  • North Carolinát (15 elektor) Trump jó eséllyel megnyeri, itt 95 százalékos feldolgozottságnál közel 100 ezer szavazattal vezet a republikánus jelölt.
Aki a friss adatokat akarja böngészni, azoknak ajánlom a Fox News oldalát. 
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató