2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Rendkívüli: Éjféltől már az utcán is kötelező a maszkviselés

Orbán Viktor szerint decemberben jön a megkönnyebbülés, áprilisban a szabadulás a vírushelyzetből. Addig kell kitartani, amíg a koronavírus elleni vakcina megérkezik - mondta Orbán Viktor miniszterelnök az M1 aktuális csatornának adott keddi interjúban. A kórházak túlterhelését megelőzendő újabb intézkedést hozott a kormány: holnaptól a köztereken is kötelező a maszkviselés.A miniszterelnök kijelentette:
"Ha így mennek tovább a dolgok, akkor ötven százalék esélye van annak, hogy a kórházakban el tudjuk látni a betegeket. Nem lehetett tovább várni, a döntéseket most kellett meghozni."

Hangsúlyozta, a megoldásban csak ez tud segíteni, de belátható közelségben van: december végén, januárban az EU-ból biztosan, és talán máshonnan is jön majd valamennyi vakcina.

Úgy számol - folytatta Orbán Viktor -, ez arra lesz elég, hogy az orvosokat, ápolókat, kórházi dolgozókat, a közrend fenntartásában dolgozókat be tudják oltani, és talán a legnagyobb bajban lévő betegeket is. Hozzátette, emellett a kínai, az orosz és az izraeli oltóanyag-lehetőségeket is próbálja az "asztalon tartani".Az Európából történő tömeges szállítás időpontja áprilisnál hamarabb nem várható, de jöhet vakcina máshonnan is tömegesen, és addig is érkezhet kisebb mennyiségben Európából is - mondta a miniszterelnök.
Lesz egy részleges megkönnyebbülés december vége, január környékén, és egy felszabadulás áprilisban
- összegzett. https://www.youtube.com/watch?v=rQPY5_JpbsM "A végén túl leszünk, és győzni fogunk" - fogalmazott.

A miniszterelnök bejelentette: előírják a kötelező maszkhasználatot a közterületeken éjféltől.

Forrás: MTI
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató