Több szobát a felismerhetetlenségig vertek szét a hallgatók a Schönherz Kollégiumban (Fotók+videók!)

Több kép és videó kering arról az interneten, ahogy a megvadult és gyaníthatóan nem túl józan egyetemisták elemi erővel estek neki az Irinyi József utcában található kollégiumnak. Miután Orbán Viktor hétfőn reggel Facebook-oldalán bejelentette, hogy a középiskolák és az egyetemek áttérnek a digitális oktatásra a járvány miatt, valamint további szigorítások is életbe lépnek, a kollégiumokat bezárják, ezt pedig nehezen vették tudomásul a BME-s diákok.

Hétfőről keddre óriási pusztítást végeztek egyetemisták a BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar által használt Schönherz Kollégiumban, több szobát is a felismerhetetlenségig vertek szét. Az esetről számos videó és fénykép készült, melyeket eljuttattak a Pesti Srácok szerkesztőségébe is.

 

 

A BME kijelentette, hogy vizsgálatot rendelnek el, az üzembentartó cég pedig feljelentést tesz. A videókon látni, ahogy az egyik delikvens egy kalapáccsal esik neki a falnak, egy másik képsoron pedig látható, ahogy délelőtt valaki belép a szobába és csak annyit mond

“nagyon para, bazdmeg! Mint egy ilyen laktanya, vágod, amit szétbarmolnak az oroszok”.

 

 

 

A 18 emeletes intézmény több szobájában is súlyos károk keletkeztek, székeket, ágyakat, matracokat dobáltak és vertek szét. Az egyetem sajtóosztálya közölte, hogy fegyelmi eljárást indítanak a rendbontásban részt vevő hallgatókkal szemben, a szankciókról pedig az Egyetem Fegyelmi Bizottsága fog döntést hozni.

 

 

 

Az üzemeltetésért felelős cég ismeretlen tettes ellen tett rendőrségi feljelentést. Az éjszaka többször is ki kellett menniük a rendőröknek az épületbe.

 

 

 

Forrás: Pestisrácok.hu

 

Check Also

Közleményt adott ki a Honvédelmi Minisztérium

A Magyar Honvédség ahogyan a koronavírus-járvány első hullámának idején is tette – a járvány terjedésének …