2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Biden: ciki, hogy Trump nem adja át a hatalmat, de ez nem befolyásol semmit

A csaló Joe Biden szerint teljesen mindegy, hogy Donald Trump elismeri-e a verségét vagy nem, hiszen az, hogy nem kezdte el hivatalosan is a hatalomátadási procedúrát szerinte „nem változtatja meg a dinamikáját annak, hogy mit tudnak megcsinálni.”
„Már elkezdtük a hatalomátvételt, úton vagyunk”
– nyilatkozta Biden egy konferencián Delaware államban. Bident arról is megkérdezték, hogy mit gondol arról, hogy Trump nem hajlandó elismerni a vereségét.
„Szerintem ez egyszerűen ciki, teljesen őszintén”
– fogalmazott Biden.Joe Biden több napos huzavona után vasárnap szerezte meg a győzelemhez szükséges 270 elektori szavazatot, Donald Trump stábja több billegő államban is megtámadta az eredményt jogi úton, míg az elnök nem hajlandó elismerni vereségét. „Konzisztensen haladunk tovább, összerakjuk az irányítószemélyzetet a Fehér Házban és azt elemezzük, hogy kit fogunk tudni kabineti pozíciókba választani. Ezt senki nem fogja tudni megállítani” – mondta Biden. Hozzátette: nem szükséges az állami finanszírozás vagy vezénylet a hatalomátadás lebonyolításához. Trump eddig megtiltotta az állami intézményeknek, hogy segítsék a hatalomátadást. Annyit azért elismert, hogy „hasznos lenne” megkapni azokat a napi elnöki tájékoztatókat, melyeket a megválasztott elnökök is megkapnak a hatalomátvételük előtt. Hozzátette: végül is, egyelőre úgysem tud ezek alapján az információk alapján cselekedni, amíg Trump az elnök.Forrás: CNBC nyomán Portfolió
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató