2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Visítanak: Magyar György szerint az Alaptörvény-módosítás már a bűncselekmény kategóriája

Az ügyvéd szerint a választási törvény módosításának célja pedig az ellenzék összeugrasztása.Élesen bírálta a Klubrádióban a Varga Judit által benyújtott Alaptörvény-módosítást Magyar György, akinek nem tetszik a választási törvény módosítása sem. Az ügyvéd szerint egyrészt a jogalkotó csak az ügyeletes gonoszokat akarja megleckéztetni, ami óriási szégyen, az viszont egyenesen felháborító, hogy kivonnák az emberek pénzét – amit adófizetőként befizetnek a költségvetésnek – az elszámoltatás lehetősége alól.
„Ez már a bűncselekmény kategóriája” 
– mondta.
Magyar György egyébként az Ellenzéki Együttműködés (ELEGY) alapítója is, amely szervezet az ellenzék felkészülését hivatott segíteni a 2022-es választásra. Az ELEGY számításai szerint a két lista 3-5 mandátum elvesztését jelentené a Fidesz által bevezetett győzteskompenzáció miatt. Két  listánál, megoszlanak a voksok, ahol nyer, nagyobb különbséggel nyer a kormánypárt, ami nagyobb győzteskompenzációt jelent.
„Megoldás, a közös listán túl, egy választási párt lehet, a választók is könnyebben tudnának dönteni, hogy hatalomban akarják-e tartani az Orbán-kormányt, vagy leváltanák” 
– tette hozzá Magyar György, aki szerint a választási törvény Semjén Zsolt által benyújtott módosításával az lehet a valódi célja a kormánynak, hogy összeugrassza az anyagiak miatt ellenzéket, hiszen jelentősen  változik a támogatási rendszer.Forrás: Mandiner
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató