EMMI: a legrosszabb forgatókönyv esetén is lesz elég szakember

Nem okozott zavart a kórházakban az egészségügyi dolgozók átirányítása, mert az minden esetben az intézmények által ellátott betegszám, és a betegellátásban részt vevő szakemberek számának figyelembe vételével történik – írta az ATV Híradó megkeresésére az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Hozzátették: a járvány első és második hullámában az egészségügyi dolgozók rendkívül sok tapasztalatot szereztek a védekezésben is, sokkal felkészültebbek, mint tavasszal, és a munkavállalók visszajelzései alapján a Covid-pozitív egészségügyi dolgozók többsége nem a kórházakban fertőződik meg, hanem családi, baráti körben.

Az EMMI hangsúlyozta: a tervezett beavatkozások elhalasztásáról szóló miniszteri utasítás azt a célt szolgálja, hogy az így felszabaduló intenzív orvosok és szakápolók a Covid-betegek gyógyításában vehessenek részt, és velük együtt a legrosszabb forgatókönyv esetén is van elegendő szakember.

Forrás: ATV

Check Also

Orbán Viktor bejelentést tett: jön az ingyenes internet a digitális oktatás mellé

A miniszterelnök kormányrendeletben hagyta jóvá a digitális oktatással érintett családokat segítő intézkedéseket. Ennek egyik eleme, …