2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Tombol a liberális hálózat: A Deutsche Welle szerint Orbán Európa ellen van

A magát független médiának meghatározó HVG úgy ír:
A külföldieknek sugárzó német közszolgálati média sorra veszi az elmúlt napok politikai történéseit Magyarországon és ezek hatását az EU-ra. Nem sok jót tudnak felsorolni.
Természetesen tagadják, hogy létezik a HÁLÓZAT, hülyének néznek mindenkit.Így folytatják:Az EU-ban hónapokon át ment a vita a jogállami mechanizmusról, míg végre meglett a kompromisszum, ám most Orbán Viktor vétóval fenyegeti a két nagy pénzügyi csomagot, nehogy életbe léphessen az új jogállami szabályozás – írja a Deutsche Welle, a külföldieknek sugárzó német közszolgálati média. [caption id="attachment_88587" align="alignnone" width="728"] Keno Verseck[/caption] A szerző, Keno Verseck persze érthetőnek tartja a nagy magyar és lengyel ellenkezést, hiszen épp e két ország miatt kezdődött az egész vita, mármint hogy valahogy jobb belátásra kell bírni azokat a tagokat, amelyek módszeresen megsértik a demokratikus játékszabályokat. Az eredeti elképzeléshez képest meglehetősen felpuhult a kialkudott formula, de Orbánnak még ez is sok. A Tanács, valamint a Bizottság vezetőjének, továbbá a soros elnökséget ellátó német kormánynak küldött levelében nagyjából azt üzente: Ugocsa non coronat. De már két nappal korábban, a szokásos rádióinterjúban is megpendítette, hogy nem megy át sem a hétéves költségvetés, sem a gazdasági segélyterv, ha az EU jogállami normák betartásához köti a tagországoknak juttatandó anyagi támogatásokat. Még azt az összeesküvés elméletet is bedobta, hogy Soros áll az egész koncepció mögött, mert bizonyos politikusokat a kezéből etet Európában.
Ha tényleg beváltja a szavát, akkor újabb komoly válság robban ki az unióban,
miközben tarol az újabb vírushullám és annak tényleges gazdasági következményeit még fel sem lehet becsülni. Egyelőre nem tudni, hogy ajánlanak-e valamilyen köztes megoldást a magyar félnek a brüsszeli és berlini diplomaták. Az összesen 1,8 billió euró értékű megállapodás ügyében Magyarországot azonban nem lehet megkerülni. Azt viszont meg lehet tenni, hogy a többiek külön újjáépítési alapot hoznak tető alá – Budapest nélkül.  
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató