Az államtitkár francia Himnuszt akart énekeltetni a “fiatalokkal”, de nem érdekelte őket – Videó

Nem sikerült túl jól Sarah El Haïry államtitkár találkozója a „francia” ifjúsággal.

Érdekes esetről számolt be az Index. Sarah El Haïry párizsi államtitkár nemrégiben látogatást tett a Párizs környéki tinédzserek egy csoportjánál, hogy „hidakat építsen”, azonban valószínűleg csak elmélyítette a szakadékot, amikor rázendített a La Marseillaise-re. Az egyébként szintén bevándorló háttérrel rendekező államtitkár sajnos hiába kezdett neki a francia himnusznak: alig válaszolt valaki és mindenki ülve maradt.

Az egyre nagyobb sajtóvisszhangot kapó eset központi okának sokan a „valóságtól való elszakadást” tartják. A  Sarah El Haïry-t delegáló centrista MoDem (Demokrata Mozgalom) nevű pártot rendre az a kritika éri, hogy elszakadtak a szegényebb és kevésbé értelmiségi rétegtől, így nem tudnak érdemben reagálni az ifjúság kihívásaira.

A balul elsült találkozót Poitiers-ben tartották. A rendezvényen 130, 15 és 20 közötti fiatal vett részt. Az eseményt a Franciaországi Szociális és Szociokulturális Központok Szövetsége szervezte. A találkozó egy leplezetlen célja az volt, hogy a hibás integráció miatt eltévelyedett franciaországi ifjúságot Samuel Paty történelemtanár lefejezése után „visszatereljék” a helyes irányba.

Forrás: Mandiner

Check Also

Bevándorlók vadásznak rendőrökre a francia külvárosokban

Passzióból rendőröket hívnak ki a francia nagyvárosok bevándorló negyedéből fiatalok, hogy aztán ha a rendőrök …