Közleményt adott ki a Honvédelmi Minisztérium

A Magyar Honvédség ahogyan a koronavírus-járvány első hullámának idején is tette – a járvány terjedésének lassítása, az egészségügyi területen dolgozók leterheltségének csökkentése, valamint az emberek biztonságérzetének növelése érdekében most is minden rendelkezésére álló eszközével és képességével segíti a rendőrséget, a központi közigazgatást és az egészségügyet a veszélyhelyzettel kapcsolatos feladatok ellátásában – írja közleményében a tárca.

Ahogy az elmúlt hónapokban már tapasztalhattuk, a magyar állampolgárok mindig, minden körülmények között számíthatnak a katonákra, akik folyamatosan részt vesznek a határvédelmi és határzárási feladatok ellátásában, biztosítják a humanitárius korridorokat, fertőtlenítik az intézményeket és kórházparancsnoki feladatokat látnak el – olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Hangsúlyozzák, ezen túlmenően a november 11-én hatályba lépett kormányrendelet értelmében az ország több városában támogatják a rendőrök munkáját és részt vesznek a szigorítások- és a kijárási tilalom betartatásának ellenőrzésében, valamint a közrend és a közbiztonság fenntartásában.

A megfelelő szakmai felügyelet mellett tehermentesítik az egészségügyi dolgozókat olyan feladatokban, amelyek egészségügyi szakképesítés nélkül is elvégezhetők és ellátják az egyes kijelölt intézmények őrzését, védelmét – emlékeztetnek.

Forrás: ATV

Check Also

A Fidesz-KDNP EP-csoportjának közleménye Szájer József döntéséről

A Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportja közleményt adott ki Szájer József döntéséről. A közlemény szövege: Szájer …