Románia: Kigyulladt a kovidos intenzív osztály, legalább tízen meghaltak

Legalább tízen meghaltak Piatra Neamţon szombat este, miután tűzvész ütött ki a megyei kórház intenzív osztályán – közölte Popa Irina, a Neamţ megyei katasztrófalehárítás szóvivője.

7 másik személy állapota kritikus. Egyikük orvos. A szóvivő szerint az orvos a lángok közé vetette magát, hogy menteni próbálja a betegeket.

A kórház intenzív osztályán, ahol a koronavírusos betegeket ápolták, 16 ember feküdt két helyiségben. A halálos áldozatok mind magatehetetlen, lélegeztetőgépre kapcsolt, intubált betegek voltak. A tűz fél hét körül ütött ki – közölte a kórház.

A tűzoltók több járművel szálltak ki a helyszínre és elkezdték az oltást. Azt egyelőre nem tudni pontosan, mi okozta a tüzet, Digi24 hírtelevízió szerint szemtanúk azt mondják, a lángok fellobbanása előtt robbanás történt az intenzív osztályon.

A súlyos égési sérüléseket szenvedett orvost és a többi beteget mentőautókkal átszállítják egy Iaşi-i kórházba.

A belügyminisztériumban válságcsoportot hoztak létre, Nelu Tătaru egészségügyi miniszter pedig azonnal a helyszínre indult.

A helyszínre érkezett Nelu Tătaru egészségügyi miniszter, aki a megsebesültelmondta, hogy az ügyeletes orvos a testének 40 százalékán égési sérüléseket szenvedett, amelyek a végtagjain negyedfokúak. Tătaru azt mondta: a tüzet valószínűleg rövidzárlat okozta.

Az intenzív osztályon előzőleg átalakításokat végeztek, hogy helyet csináljanak az újabb koronavírusos betegeknek.

Forrás: Főtér

Check Also

A mexikói elnök a közösségi oldalak tiltásai ellen szerveződő kampány élére áll

Andrés Manuel López Obrador, Mexikó elnöke megfogadta, hogy nemzetközi erőfeszítéseket tesz azon cégek ellen, amelyek …