Ausztriában holnaptól egész napos kijárási tilalom lép életbe

Újabb szigorítások lépnek életbe Ausztriában a koronavírus-járvány miatt. Keddtől érvénybe lép az egész napos kijárási tilalom.

Ausztriában a legmagasabb az új koronavírus-fertőzöttek aránya a világon – derül ki az Our World in Data online adatbank rangsorából.

Ausztriában a hétnapos átlagot nézve 831 új fertőzött jut egymillió lakosra, és ezzel megelőzte Georgiát (781), Svájcot (743), Csehországot (674) és Szlovéniát (668). Azonban míg Svájcnak és Csehországnak látszólag sikerült megfékezni a járvány terjedését, Ausztriában október közepe óta meredeken emelkednek a számok.

Bezárnak az iskolák, a szupermarketek és a fodrászatok. Az emberek a családtagjaikon kívül csak egy további személlyel tarthatnak kapcsolatot – jelentette be Sebastian Kurz osztrák kancellár rendkívüli sajtótájékoztatóján.

A november 17-től életbe lépő új kijárási korlátozás éjjel-nappal érvényben marad, egészen december 6-ig. Az emberek nem hagyhatják el a házukat vagy lakásukat, ez alól kivételt csak a munkavégzés, a bevásárlás, az orvosi vizsgálat, a testmozgás, illetve a kutyasétáltatás jelent.

Forrás: Pannonrtv

Check Also

Biden már rendezkedik az Ovális irodában: Kidobta Churchill mellszobrát

Joe Biden, frissen beiktatott amerikai elnök kitetette Winston Churchill mellszobrát az Ovális irodából, amit még …