2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Az Európai Unió inkább kiéhezteti a spanyol és olasz gazdaságot, csak büntethessen minket

A magyar és lengyel költségvetési vétó ellenére megszavazták a tagállamokat képviselő diplomaták a „jogállamisági” kényszerítő-mechanizmust. Patthelyzet alakult ki.Európa országai, legalábbis az őket névleg képviselő brüsszeli diplomaták egy ideje ragaszkodnak ahhoz, hogy rákényszerítsék a liberális elveket minden tagállam lakosságára, és mint szeptember végén kiderült, szerintük a jogállamiság része az is, hogy LMBTQ témájú civil szervezeteket támogatsz-e vagy sem.Lengyelországot például azért ítélték el – konkrétan beleírták a hosszú bűnlajstromba – mert ellehetetleníti a gyerekek között végzett genderfelvilágosítást.Erre a magyar és a lengyel kormány azt válaszolta, hogy amennyiben az unió ideológiai kényszer alá helyezi az állampolgárait, ők vétózni fogják a költségvetést – vagyis az egész brüsszeli bürokratagépezetet blokkolják. Ennél egyszerűbben megfogalmazva:
Elvárják, hogy elfogadjunk egy olyan költéségvetést, ahol mi a kalapba csak befele teszünk, kapni semmit nem kapunk majd. Legalábbis addig biztosan nem, amíg nem engedjük, hogy nálunk is LMBTQ és migránssegítő civilek működjenek.
És még mosolyogjunk is hozzá. És csak hogy tisztán lássunk: Magyarország igényelte a legkisebb felzárkóztatóhitelt a közös uniós államadósságból: vagyis mi szorulunk rá legkevésbé. Úgyhogy lényegében ami történt, az az, hogy Brüsszel kimondta hangosan és érthetően:
Szarunk bele, hogy a spanyol és olasz munkanélküliség a 20 százalékot súrolja, akkor is lesznek transz óvóbácsik Érden.
Hölgyeim és uraim: a Leyen-adminisztráció.Forrás: 888.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató