Megérkezett a hazaáruló Cseh Katalin is: Orbán veszni hagyná a magyar embereknek járó forrásokat

A momentumos EP-képviselő is elkezdett visítani, ezt írta a Facebookon:

„A mostani vétójával szintet lépett Orbán Viktor, szembement a magyar emberek akartával. Korábban többször hallhattuk tőle, hogy azért hadakozik megállás nélkül az EU-val, mert ez saját szavazói érdeke. Azonban most semmi ilyesmiről nem lehet szó.

Tisztázzuk: nincs olyan magyar ember, akinek bármilyen hátrányt jelentene a jogállamisági mechanizmus, kivéve azokat, akik a forrásokból zsebre akarnak tenni. Ez csak azoknak fájna, akik eddig a markukat tartották, a kapzsi oligarcháknak, a pénzéhes családtagoknak és a szabályokat be nem tartó politikusnak. A mechanizmus azt a célt szolgálja, hogy az uniós támogatások oda jussanak, ahová azokat valójában szánják.

Az, hogy a magyar miniszterelnök megvétózná a helyreállítási alapot és az uniós költségvetést, világossá teszi mindannyiunk számára, hogy ha saját, önös politikai érdekei úgy kívánják, akkor szívesen feláldozza a magyar emberekhez érkező forrásokat is, csak ne kelljen engednie autokratikus és korrupt hatalmából.

De mennyi pénzről is beszélünk? Az uniós tervek szerint a helyreállítási alapból 6 milliárd euró vissza nem térítendő támogatást kapna Magyarország – hogy érzékeltessük, ez tízmillió lakosra vetítve fejenként nagyjából 220 ezer forintot jelent. Erre tervez nemet mondani Orbán Viktor.”

Check Also

Kamu Geri kihasználja a rendkívüli jogkörét, és tíz százalékkal emeli meg a gyermekétkeztetés díját

Karácsony Gergely bejelentette, tíz százalékkal megemeli a gyermekétkeztetés díját a fővárosi fenntartású köznevelési intézményekben, óvodákban, …