2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

A kormány február 8-áig meghosszabbított a veszélyhelyzeti korlátozásokat- hazudnak a libsik

ÍGY HAZUDIK A LIBERÁLIS SAJTÓ:

 A "független" HVG és az Index szerint: Mégsem 30 napra, hanem egészen februárig tartanak a korlátozások.A kormány kedd esti rendelete február 8-áig, a csaknem egyhangúlag elfogadott törvény hatályvesztéséig meghosszabbította a november 10-én elrendelt veszélyhelyzetre vonatkozó intézkedések többségét. Ez érvényes például a maszkviselésre, az ingyenes parkolásra, a kijárási tilalomra (ezek szerint Szilveszter éjszakáján is!), az üzletek korai zárására, a rendezvények korlátozására (beleértve a családiakat, tehát a karácsonyi összejöveteleket is), az iskolák részleges távoktatására, az egészségügyi dolgozók ingyenes utazására, az adófizetési kedvezményekre, a bértámogatásra, valamint a szabályok megszegőinek büntetésére. A meghosszabbítás egyedül a honvédség közreműködésére és „az üzleten kívüli kereskedelmi tevékenység és a csomagküldő kereskedelem veszélyhelyzeti szabályaira” (ezek 30 napig bejelentési kötelezettség nélkül végezhetők) nem vonatkozik, ezek tehát csak december 11-éig alkalmazhatóak.Nézzük részletesen, mi marad fenn február 8-igA múlt szerda 0 órától hatályos kormányrendelet egy az egyben fennmarad. Vagyis
  • Este 8 és reggel 5 között néhány kivételtől eltekintve tilos az utcán lenni. A kivételek: munkavégzés, kutyasétáltatás, profi sportoló meccse vagy edzése, életveszélyes helyzet.
  • A maszkviselés közterületen is kötelező ott, ahol ezt a polgármester előírja (ez csaknem a teljes Budapestre érvényes).
  • A középiskolákban marad a digitális oktatás, ahogy fő szabály szerint az egyetemeken, főiskolákon is. A kollégiumok zárva, kivételes esetben lehet maradni.
  • Tilos minden rendezvény, gyűlés, tilos a közterületen, nyilvános helyeken csoportosulni, gyülekezni.
  • Tilos minden amatőr csapatsport, futni, gyalogolni, kerékpározni lehet.
  • A szórakozóhelyek, színházak, mozik zárva vannak, a meccsek zárt kapusak.
  • Családi vagy magánrendezvényen csak 10 ember lehet.
  • Az esküvő csak lakodalom nélkül tartható, szűk családi körben és a tanúkkal. A temetésen legfeljebb 50-en lehetnek.
  Ingyenes marad a parkolás, és a különböző okmányok is csak február 8. után 60 nappal járnak le (ismét). Dömötör Csaba tisztázta a dolgot:  
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató