Közös közleményt adott ki a moslékkoalíció: Felhívást intéztek Brüsszelhez a hazaárulók

Felhívást intézett az MSZP, a DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum és a Párbeszéd vezetői az Európai Tanács elnökéhez, az Európai Bizottság elnökéhez és a Tanács soros elnökségéhez.

A járvány és a gazdasági válság okozta súlyos helyzetben a magyar polgároknak és vállalkozásaiknak is szükségük van az Európai Unió helyreállítási támogatására. Ez a segítség nem a saját hatalmi érdekeit az ország gazdasági érdekei elé helyező Orbán-kormányt, hanem a magyar embereket illeti meg – írják a közleményben.

Arra hívják az Európai Unió intézményeit és tagállami kormányait, találjanak megoldást arra, hogy az „Orbán-kormány önzése ne lehessen akadálya az európai és a magyar gazdasági válság megoldásának, és a biztonságukat, egzisztenciájukat féltő magyar polgárok és vállalkozások mielőbb hozzájuthassanak az Európai Unió által Magyarországnak szánt támogatáshoz”.

Mindazokat a kiállásukhoz való csatlakozásra hívnak, akik készek velük együtt kinyilvánítani, hogy az Orbán-kormány nem az ő nevükben rombolja az európai együttműködést, akaratukkal és érdekeikkel ellentétesen akarja megfosztani az európai és a magyar polgárokat a nekik járó európai támogatásoktól.

Forrás: ATV

Check Also

Kamu Geri kihasználja a rendkívüli jogkörét, és tíz százalékkal emeli meg a gyermekétkeztetés díját

Karácsony Gergely bejelentette, tíz százalékkal megemeli a gyermekétkeztetés díját a fővárosi fenntartású köznevelési intézményekben, óvodákban, …