2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

Szabó Tímea az első visító: "aljas és sunyi a választási törvény módosítása"

A DK, az LMP és a Párbeszéd vezérszónoka is kifogásolta a választási törvényeket módosító javaslat tartalmát és időzítését szerdán a parlamentben. Szabó Tímea azt mondta, a kormány a járványhelyzet közepette nyújtott be "egy rakás" olyan törvényjavaslatot, amelynek semmi köze a koronavírus-járvány kezeléséhez.

Mint ismert, az Országgyűlés megszavazta a választási törvény módosítását. A mérhetetlen Párbeszéd társelnöke úgy értékelt: a kormány nem a járványkezeléssel foglalkozik, hanem a saját hatalma bebetonozásával és "ipari méretű lopásaival".
Ha esetleg azt is meglépik a kormányoldalon, hogy közös lista nem indulhat, akkor ahhoz az EU-nak is lesz egy-két szava, és akkor „önök egyedül fognak indulni a 2022-es választáson”
– mondta a kormánypártoknak a mindig feldúlt Szabó Tímea. A választási törvények módosítását aljasnak és sunyinak minősítette, úgy kommentálva: valójában nem a "kamupártok" kiszűréséről vagy a választás tisztaságáról van szó.
A politikus szerint például azért akarja legalizálni a kormány a szavazólap lefényképezését, hogy a vidéki Magyarországon rábírja a közmunkásokat, akiket az "oligarcháik" kiszolgáltatottságban tartanak, a voksuk megmutatására.
Aljas a levélszavazatról szóló rész is - folytatta -, megkönnyítik vele ugyanis a levélszavazattal való választási csalást, és trükköznek szerinte az átjelentkezéssel is. Szabó Tímea arra számít, hogy összegző módosító javaslattal kerül majd a Ház elé egy budapesti választókerület - a belvárosi - megszüntetése és egy új Pest megyei körzet létrehozására. Hozzátette, szerinte a pártfinanszírozással is "szórakozni fognak".Forrás: ATV nyomán
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató