2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Ingyenes kezelést tett lehetővé az SMA-s gyermekeknek a Mészáros-csoport

Újabb nagylelkű támogatásról gondoskodott a Mészáros-csoport, melynek köszönhetően mérföldkőhöz érkezett az SMA-ban szenvedő gyermekek kezelése. A vállalatcsoport egy olyan orvostechnikai eszköz beszerzését finanszírozta a Szent János Kórház javára, amely az izomsorvadásos gyermekek fejlesztéséhez szükséges, ráadásul az innovatív kezelést az érintett családok térítésmentesen vehetik igénybe.Sokak számára vált ismertebbé az utóbbi időkben a kis Zente, és sorstársa, Levente történetén keresztül a Magyarországon sok gyermeket érintő SMA elnevezésű betegség. A genetikai rendellenesség az izmok különböző súlyosságú sorvadását és bénulását idézi elő – emiatt vannak, akik csak feküdni tudnak, míg mások ülni, állni vagy akár járni is képesek. Sajnos egyelőre egyetlen gyógyszer sem képes teljes mértékben megszüntetni az SMA-val járó tüneteket. Speciális mozgásfejlesztéssel ugyanakkor rendkívüli eredményeket lehet elérni, ami ahhoz járul hozzá, hogy a gyermekek felnőtt korukra minél önállóbbá váljanak.A Szent János Kórház gyermekgyógyászati rehabilitációs osztályán (korábbi nevén Budai Gyermekkórház) évtizedek óta elkötelezett munka zajlik a magyar izombeteg gyermekek, így az úgynevezett SMA-as gyermekek mozgásának javításáért – hívta fel a figyelmet a Mészáros-csoport lapunknak küldött új közleményében. Ebben jelzik: adománnyal segítettek az érintett családok mindennapjain, azáltal, hogy a cégcsoport egy, az eddigieknél hatékonyabb orvostechnikai eszköz, az úgynevezett PODROBOT megvásárlásához járult hozzá. A gyermekkórház így egy innovatív mozgató robottal gyarapodott, ami az állni, járni nem képes, SMA-s gyermekek mozgásfejlődését segíti.

Innovatív robottal a mozgásért

A PODROBOT annyira jelentős fejlesztés, hogy újabb mérföldkövet képvisel az izomsorvadásban szenvedő gyermekek rehabilitációs kezelésében. Erről Medveczky Erika, a Szent János Kórház gyermekgyógyászati rehabilitációs osztályának osztályvezető főorvosa beszélt, aki úgy fogalmazott: azért dolgoznak a munkatársaival, hogy segítsék a kis hősök életét, akik keményen küzdenek, hogy megbirkózzanak a nehézségekkel. – Öröm látni a szemükben a foglalkozások alatt a kitartást, az akaraterőt és az állhatatosságot, és büszkén jelenthetjük, hogy rengeteg gyermek sikerének lehettünk már szemtanúi. A mozgatórobot segítségével pedig még hatékonyabbá tudjuk tenni a kis betegeink gyógyulását – fejtette ki a főorvos. A mostani támogatás akkora jelentőségű az osztálynak, hogy Magyarországon eddig mindössze két helyen alkalmaztak PODROBOT készüléket, amellyel a kezelés jelentős anyagi terhet jelentett az abban részesülő családoknak. A Szent János Kórház gyermekgyógyászati rehabilitációs osztályának adományozott gép használatát viszont ezentúl térítésmentesen biztosítják a beteg gyermekek kezeléséhez, a családoknak nem kell fizetniük a kezelésért – közölték.

Gyermekközpontú a fő támogatási irány

– 100 millió forinttal támogatta Mészáros Lőrinc az SMA-ban szenvedő Zente, 120 millió forinttal pedig Levente gyógykezelését, az utóbbi esetben felhívásunknak köszönhetően további 180 millió forintot ajánlottak fel magyar nagyvállalkozók – emlékeztetett Tóth Krisztina, a Mészáros-csoport kommunikációs igazgatója. Hangsúlyozta: a vállalat mecenatúrája, – mint az köztudott – gyermekközpontú, az alapértékeik egyike pedig a jövőbe mutató fejlesztések alkalmazása. – Megtiszteltetés számunkra, hogy e kettős cél megvalósításával az egyik legkorszerűbb eszközzel járulhatunk hozzá az SMA-s gyermekek és családjaik életminőségének javításához – fogalmazott a kommunikációs igazgató.Forrás: Magyar Nemzet
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató