2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

A bíróságon csúnyán elbukott a BLM-es Hamilton

Lewis Hamilton elvesztette azt a három évig tartó jogi procedúrát, amelyet a Hamilton név kizárólagos használatáért indított egy svájci óragyártó ellen.
A hétszeres Forma–1-es világbajnok jogászai révén megpróbálta elérni, hogy a Hamilton International nevű svájci luxus óragyártó szüntesse be termékei forgalmazását ilyen néven Európában. Lewis Hamilton az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatala (EUIPO) elé vitték az ügyet, amely azonban csütörtöki verdiktjében közölte: a sportolónak nincs „természetes joga” a Hamilton név használatához, amelyet az óragyártó a 19. század vége óta birtokol. Az EU Szellemi Tulajdoni Hivatala indoklásában rámutatott:
„Még a (névhasználat) törlését kérelmező is kifejezetten elfogadta, hogy a vitatott ’HAMILTON’ védjegyet 1892 óta, vagyis már Lewis Hamilton természetes személy születése előtt használták”.
A Pennsylvaniában alapított, de 2007 óta a svájci Swatch-csoporthoz tartozó Hamilton International bizonyítékot szolgáltatott arra, hogy 1892 óta árulnak ezen a néven órákat.
Egy fotót is bemutattak az uniós bíróságnak, amelyen Elvis Presley a cég egyik óráját viseli
a Blue Hawaii című zenés vígjáték 1961-es forgatásán.  Sportjogászok szerint a az F1-es világbajnok célja az volt a kizárólagos névhasználati jog megszerzésével, hogy más világhírű sportolókhoz – így a labdarúgó David Beckhamhez vagy Cristiano Ronaldóhoz – hasonlóan saját brandet, divatmárkát hozzon létre.Forrás: Hirado.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató