2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Niedermüllerék "felmérése" szerint a kerületiek 33000 forintot szeretnének fizetni a parkolásért

Ezek teljesen hülyének nézik az embereket... Mint ismert, a DK-s Niedermüller Péter vezette VII. kerületben kitört a botrány, az egyik önkormányzati képviselő Bitcoin bányászattal bukott meg. Próbálja menteni magát a gyurcsányista politikus, Nidermüller elmondása szerint ő nem tudott az esetről. Nehéz elhinni, hogy egy hangos gép, ami egész nap üzemel elkerülte a városvezető és a munkatársainak a figyelmét. Az ügyben már nyomozást indított a rendőrség, a Bajkai István már követelte a gyurcsányista politikus lemondását. Ő volt az a polgármester, aki miatt több ezren vonultak utcára, mert mocskolta az embereket. Niedermüller „rémisztő képződményeknek” nevezte a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiakat és nőket.Az ellenzéki politikusokról minden lepereg. Ezt eddig is tudtuk, de itt lehet az újabb kerületi botrány:

Az erzsébetvárosiak többsége szerint meg kellene szüntetni a kerületi lakosok ingyenes parkolását

- írta meg a ma reggeli cikkét a Telex. A meg nem szűnt Indexesek szenvedéséből megszületett lap azt írja, hogy Erzsébetvárosban a helyiek 33000 forintot is fizetnének a parkolásért. Azt hazudják, hogy eddig ingyenes volt, de ez is hazugság. Éves 2000 forintért lehet igénybe venni a parkolást a kerületben.
Felmérést készített, amiből kiderült, hogy a megkérdezettek átlagolva mintegy 33 ezer forintos éves díjat is indokoltnak tartanának. 
- írja a Telex. Annyira életszerű, hogy a lakosok az eddigi 2000 helyett 33000-at akarnak fizetni. De, tényleg. Ki hiszi ezt el?A felmérés felvezetőjében leírták, hogy a kerület lakosainak csak egyharmada használja az utcai parkolókat - a háztartások kétharmadának nincs is kocsija -, és ez az összesen mintegy 9562 gépkocsi úgy foglalja el a közterületet, hogy ha azt más módon értékesítenék, akkor évi akár 2-3 milliárd forint bevételt jelenthetne az önkormányzatnak, amit csupa jó dologra fordíthatna. Ezek után kérdezték a helyieket, hogy mennyire tartják igazságosnak ezt a helyzetet. Az eredmények szerint a megkérdezettek többsége - átlagolva - 33 ezer forintos kedvezményes éves díjat tartana reálisnak az utcai parkolásért.- olvashatjuk az ellenzéki szennyoldalon. Vajon milyen csupa jó dologra fordítanák ezt a bitcoin-huszárok?Azt is hozzáteszik:
Az elsősorban a parkolási kedvezmények indokoltságára rákérdező online kérdőívet összesen 849 válaszoló – a felnőtt lakosság több, mint 2%-a – töltötte ki. 
Tehát a 2%... Elég gyér. Tóth Csaba, az önkormányzat klímavédelmi és fenntarthatósági kabinetjének vezetője, a felmérés koordinátora azt mondta, egyelőre csak elképzelések vannak a kedvezmények felülvizsgálatáról, pont ezért kérték ki a lakosság véleményét. A felmérés nem jelenti azt, hogy ilyen, az eredményeknek megfelelő díjak lesznek, döntés még semmiről nincs.Bede Zsolt - Vadhajtasok.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató