2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Orbán Viktor: Soros György fenyegeti Magyarországot meg Lengyelországot

„Ma a világpolitika legkorruptabb embere Soros György” – fogalmazott miniszterelnök.Orbán Viktor a beszélgetés elején arról beszélt, hogy
„Soros György fenyegeti Magyarországot meg Lengyelországot”. 
Mint fogalmazott: „az EU-ban a viták rendezésének a módja, hogy tárgyalunk, miközben Soros György egy nagy cikkben utasításokat adott a brüsszeli elitnek”. A miniszterelnök leszögezte: „a miniszterelnökök dolga, hogy egy vitát, hogyan kell elrendezni.”Hozzátette: a viták az unió természetéből fakadnak.
"Ma a világpolitika legkorruptabb embere Soros György”
– fogalmazott miniszterelnök. A kormányfő szólt arról is, hogy Soros emberei mondják azt, hogy veszélybe kerül az unió, ha nem lesz megegyezés. Ráadásul, akik most megszólalnak, azokat Soros fizeti, aki egyébként a világ egyik legkorruptabb szereplője. Orbán Viktor kijelentette, hogy júliusban úgy döntöttek a kormányfők, hogy sok szempontot akarnak érvényesíteni.
„Most megálltunk, de meg fogunk egyezni”
A kormányfő szerint nem joguralomról, hanem többségi uralomról szól a jogállamisági vita. Mint fogalmazott: „Rengeteg utat elindított a júliusi csúcs. Most már ezen az úton vagyunk. Mi bejelentettük, hogy a teljes csomag több eleme nem fogadható el.”  Most megálltak a jogszabály alkotási folyamatok, és a végén meg fogunk egyezni. Az egyébként jobban megérint, hogy gátlástalanul lehet hazugságokat terjeszteni Magyarországról, így többek között Soros György - mondta a kormányfő. Hihetetlen, hogy egy ilyen gátlástalan ember, miket terjeszt, miszerint vidéken nincs titkos szavazás.
„Az unió nem pénzt, hanem hitelt ad”
Orbán Viktor szerint a többségi döntés esetében bele tudna szólni a bizottság a magyar belpolitikába, így be kellene enegedni a migránsokat. Mint fogalamzott: „mi korábban mindig ellenálltunk, de nem vagyunk kétharmados többségben, így a migrációt is ránk tudnánk erőltetni”. Hozzátette: „ez látszólag összefügg a pénzkérdéssel, de ez nem így van, mivel a válságkezelő program egy hitel.
Az unió nem pénzt akar adni a szegény tagállamoknak, 30 évre vennénk fel hitelt, és azt vissza kell fizetni”
– hívta fel a figyelmet a kormányfő. Orbán Viktor elmondta, ha ebből ki lehetne maradni, akkor az jobb lenne, de a bajban lévő országok érdekében nem maradunk ki. A miniszterelnök leszögezte, hogy hazánkban minden fejlesztést, amit a következő 10 évre terveztünk, meg is tudunk valósítani.Stabil lábakon áll az országA kormányfő beszélt arról is, hogy ha nem indulna meg a válságkezelési alap működése, akkor Brüsszeltől függetlenül is megindulnak a magyar fejlesztési programok - mondta Orbán Viktor. Közölte, hogy több mint 2,5 milliárd eurónyi hitelt vett fel az ország, és mivel nem tudjuk, hogyan alakul a vita az unióban. Ezt a pénzt azokra a fejlesztésekre fordítjuk, amiket egyébként az uniós válságkezelő programból tettük volna. Nagyon stabil pénzügyi lábakon áll az ország, szemben a 2008-as időszakkal.444 óvodát, és 78 általános iskolát kellett bezárni eddig4400 új beteget regisztráltak, és 93 haláleset történt az elmúlt 24 órában, több mint 7500-an vannak kórházban, és 604-en vannak lélegezetőgépen- Orbán Viktor ezen számokhoz képest még bőven van tartalék. Most a hőseink az orvosok, az ápolónők és az egyetemisták - mondta a kormányfő. 444 óvodát, és 78 általános iskolát kellett bezárni eddig. Orbán Viktor közölte, hogy ott ahol digitális oktatásra álltak át, ott ki kell használni az időt, és nem vakációnak kell tekintetni. A tesztelésről azt mondta a kormányfő, hogy ezt az oktatási és szociális ágazat szereplői kérték.2000 egyetemista segít a tesztelésbenOrbán Viktor kijelentette, hogy a gyorstesztek a pozitivitás esetén ad 90 százalékos megbízhatóságot. Ahogy nő a nyomás, úgy növekszik az igény a gyorstesztek iránt. Ez egy nagy logisztikai feladat, de készen állunk erre - tette hozzá. 2000 egyetemista vesz részt a tesztelésben, kell 1000 sofőr is.Forrás: Mandiner
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató