2024. április 20. - Tivadar
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Kamu Geriék nem hajtották végre a járatsűrítést

A hírt a Budapest Főváros Kormányhivatala írta meg közleményben.A Budapesti Közlekedési Központ nem hajtotta végre a kormány járatsűrítésre vonatkozó döntését, ezzel kapcsolatos értékelhető dokumentációt nem adott át a kormányhivatalnak – írták. A BKK értékelése szerint
a szeptemberi sűrítésük megfelelő, az azonban a 3%-ot sem éri el és összesen 24 vonalat érint csak.
Mint ismeretes, Orbán Viktor november 3-án rendelte el országszerte a tömegközlekedési eszközökön a járatsűrítést azzal a céllal, hogy a zsúfoltság elkerülésével csökkenteni lehessen a koronavírus terjedését.
A járatsűrítés szükségességére korábban már Láng Zsolt, a Fidesz–KDNP fővárosi frakciójának vezetője is felszólította a főpolgármestert, azonban Karácsony Gergely akkor sem lépett semmit érdemben.
A tegnapi napon az egyik főpolgármester-helyettes, Kiss Ambrus nyilatkozta, hogy az adataik alapján a busszal vagy autóval közlekedők száma az este 8 és reggel 5 óra közötti kijárási tilalomnak köszönhetően átlagosan 5 százalékkal csökkent Budapesten.
Valamint azt is lenyilatkozta, hogy a BKK már beküldte a kormányhivatalnak a kért adatokat, jelenleg az ezzel kapcsolatos visszajelzésre várnak.
Mindenesetre a visszajelzésből megtudhattuk, a koronavírus elleni védekezésben ismét nem segít a fővárosi vezetés, és a dokumentumok sem érkeztek még meg a Kormányhivatalba.
Forrás: 888.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató