Fosztogatás, gyilkosság, rablás: a Tanácsköztársaság véres időszakáról készít dokumentum- játékfilmet Stefka István és Csurka Dóra – Videó

Egy hiánypótló filmes alkotás van születőben, ugyanis A halál népbiztosa címmel dokumentum-játékfilmet készít a Nem vallott eltemetve és Az üldözött Bethlent jegyző Stefka István és Csurka Dóra.

Az alkotás eddig soha nem látott részletességgel, történelmi hitelességgel, mégis a mai kor emberét is megérintve mutatja be a vérengző Szamuely Tibor sorsán keresztül a Tanácsköztársaság 133 napjának történetét. 1919 tavaszán és nyarán, ha valahol Magyarországon ellenforradalmi akciót fedeztek fel, őt küldték a helyszínre. Ha a magyar munkásság elégedetlenkedett őt uszították rájuk. Ha az üzletek kisajátítása, az árukészletek lefoglalása miatt tiltakoztak a kereskedők, ő ment, és vitte magával a mindenre kész, vakmerő Lenin-fiúkat. Mentek gyilkolni, akasztani. És ő gyönyörűséget érzett abban, ha ölhetett.

fotó: Hatlaczki Balázs

A dokumentum- játékfilmben archív fényképek, plakátok, és filmfelvételek teszik hitelessé a történetet. Ehhez párosul a kiváló színészi játék, valamint olyan játékfilmes elemek, amelyek jobban befogadhatóbbá, valóságosabbá teszi a nézők számára a 100 éve történt eseményeket. A forgatás kulisszatitkaiba a Pesti TV-n futó 061 című műsor stábja kukkantott be.

 

Forrás és további fotók: Nullahategy.hu

Check Also

Gaudi: ma van a hűség napja: 99 éve tért vissza Sopron és 8 környékbeli falu a Rongyos Gárda küzdelmeinek hála

Adózzunk tisztelettel azon hősök emléke előtt, akik fegyverrel kényszerítették ki az 1921. dec. 14-16 közötti …