2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Az angol rendőrség kötelezővé tenné a szivárványos egyenruha viselését az LMBTQ jogok miatt

Kevin Hurley a londoni városi rendőrség korábbi terrorelhárítási vezetője és tartalékos hadseregének tisztje így nyilatkozott az ügy kapcsán:
A brit „Bobbyk” egyik alapító és a mai napig tartós elve az volt, hogy pártatlan módon biztosítsa a lakosság védelmét a mindennapokban. Nem foglalhatnak politika állást egy közösség iránt sem. Pár napja megkockáztattam, hogy válaszoltam a dél-walesi rendőrség leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű szövetség hivatalos tweet-jére, miután büszkén jelentették be, hogy „tisztjeinknek és munkatársainknak lehetőséget adnak arra, hogy transz-és LMBTQ - szivárványos rangjelzést hordjanak egyenruhájukon, hogy támogatást mutassanak viseletükkel.
- fogalmazott Hurley.  Az erre való reakció megannyi kritikus kommentárt szült a közösségi oldalakon és a többség igen is elítéli azt, hogy a rendőrség ilyen nyíltan foglaljon állást és erőltessen rá egy ideológiát a szolgálatot teljesítő "Bobbykra".“A rendőrök szolgálata nem az, hogy láthatóan támogatást nyújtson bármely politikai vagy különleges érdekcsoport számára. Inkább legyenek apolitikusak."- érveltek a hozzászólók. De több felhasználó is kifejezte az elégedetlenségét:„Nem értem, miért költenék erre a  közpénzt. Ennek segítségével fogják megakadályozni a bűncselekményeket?Egy másik kommentelő, @Monkbythesea hozzátette: „Igazából nem gondolom úgy, hogy a rendőrségnek támogatnia kellene valamit ilyen formában- A munka során teljesen semlegesnek kell lenniük."De felmerül még rengeteg kérdés. A rendőrség kihívást jelenthet majd; Hogyan reagál az elkötelezett muszlim, keresztény vagy kelet-afrikai ember, aki nem helyesli az LMBT-orientációt, hogy szivárványos jelvényt viselő rendőr foglalkozik vele?Tényleg meg kell kockáztatnia a rendőrségnek, hogy megsértheti, összezavarhatja őket, vagy akár felesleges figyelemelterelést okozhat a szivárvány színeinek viselésével. Természetesen ez az ügy nem fog segíteni. Mennyire örülne egy intézkedő rendőrnek, aki szoros kapcsolatot próbál kialakítani a muszlim közösséggel, ha belép egy szunnita mecsetbe, és nyíltan támogatja azokat az értékeket, amelyek sok muszlim számára irtózatosnak látszanak? Szinte biztosan fellépnek majd ellene valamilyen formában.Vagy miért nem teszik ki a rendőrséget más társadalmi csoportoknak? A rendőrség nem segíti motívumokkal vagy színekkel az idős embereket, a siketeket, a vakokat, a bántalmazott nőket, a bántalmazott gyermekeket, vagy különféle etnikai vagy vallási kisebbségeket sem.Miért kellene az LMBTQ-közösség tagjait támogatni?A rendőrség feladata ugyanis mindannyiunk gondozása, függetlenül attól, hogy kik vagy mik vagyunk. Ahogy Sir Robert Peel helyesen mondta még 1829-ben. Bede Zsolt – Vadhajtasok.huT.me/bedezsolt  |  Vk.com/bedezsolti  |  Twitter.com/BedeZsolt2 
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató