2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Besz@rás: a testnevelésből felmentett FeGyőr megint a futball miatt kesereg

A Fradi miatt szomorkodott a Momentum elnöke az Instagramon, áprilisban még elvette volna a klub költségvetésének felét. 
Számos derűs pillanatot okoznak Fekete-Győr András legutóbbi, futballal kapcsolatos bejegyzései a közösségi média felületein. Hosszú ideig keringtek az Izland elleni meccs kapcsán tett Facebook-posztjai, melyek éles ellentétben álltak egymással. Azon a napon ugyanis reggeli posztjának tartalmát írta felül a baloldali politikusban az esti meccs szerezte öröm. Sok publicisztika firtatta ezután a politikai spektrum mindkét oldalán, hogy meglehetősen visszás, miszerint a magát a magyar olimpiai pályázat megtorpedózásával létrehozó mozgalom elnöke „katarzist” emleget akkor, amikor hasonló sporteseményre készül hazánk –  természetesen az ellenzék által gerjesztett negatív hangulattal szembe menve.
A keddi Ferencváros – Juventus meccs kapcsán is hasonló derütséget okozott sokakban a Momentum elnökének Instagram-posztja, melyben az elmaradt Fradi-bravúr felett kesereg. Az ellentmondás ezúttal annál is szembeötlőbb, hogy korábban az ellenzéki párt vezetője személyes videóüzenetben követelte a magyarországi klubcsapatok támogatásának megvonását. Ezzel szemben kesergett kedden a ferencvárosi csapat Juventusszal szemben, utolsó percben elszenvedett veresége miatt egy sírós emojival.
Alig pár hónapja nyilatkozta Fekete-Győr András, hogy szíve szerint a magyar klubok költségvetésének felét vonná meg. „Megdöbbentő, hogy az Orbán-kormánynak még mindig fontosabbak a fociklubok és a focisták, mint a magyar egészségügyben dolgozók. A Momentum azt javasolja, hogy a járvány alatt a focicsapatok állami támogatásuk felét adják oda a helyi önkormányzatnak a járvány elleni védekezésre és szociális költségekre” – üzente áprilisban.
Forrás: Mandiner
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató