2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Megszólalt az MSZP fenegyereke: pénzt kell adni az embereknek

Az álláskeresési járadék időtartamának és összegének emelését sürgette az MSZP elnökhelyettese kedden.Komjáthi Imre az ellenzéki párt Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón azt mondta, Orbán Viktor miniszterelnök elhibázott gazdasági válságkezelése miatt tavasszal több százezren került az utcára. Közölte, a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adatai szerint októberben 306 ezer ember volt munka nélkül, és 150 ezer ember semmilyen segítséget nem kapott. Ez annak következménye, hogy 2011-ben három hónapra csökkentették az álláskeresési járadékot – fűzte hozzá.Kifejtette: az eredeti elképzelések szerint 270 napról – kilenc hónapról – 180 napra csökkentették volna a járadék időtartamát, de akadt „Orbán Viktornak húsz bátor embere”, aki még ezt is sokallta és három hónapra javasolta csökkenteni az álláskeresési járadékot. Komjáthi Imre szerint pénzt kell adni az embereknek; 80 százalékos bértámogatás kell járjon – munkájuk megtartása mellett – nettó 180 ezer forintig azoknak, akik elbocsátás előtt állnak.
Az MSZP továbbra is követeli, hogy emeljék kilenc hónapra és nettó 100 ezer forintra az álláskeresési járadékot – hangoztatta. Javaslata támogatására szólította fel azokat a képviselőket, akik még a parlamentben vannak a „húsz bátor ember” közül, példaként Gulyás Gergely
Miniszterelnökséget vezető minisztert, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert és Rogán Antalt, a miniszterelnök kabinetfőnökét említette.
Forrás: MTI
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató