2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Project Syndicate: "Orbán Viktor miniszterelnök véleménycikke nem felel meg a sztenderdjeinknek"

„Európa nem hódolhat be a Soros-hálózatnak” címmel tett közzé cikket Orbán Viktor saját hivatali oldalán, amit a Facebookon is közzétett.   A HVG megkérdezte igaz-e, hogy letiltották a cikket, mert a HVG nem hitte el Orbán Viktornak, szerintük nem támasztotta alá az állítását bizonyítékokkal.  Ezt a választ kapta a HVG:Válaszukban azt írták, bár gyakran hoznak le államfői és kormányfői véleményeket is, a magyar miniszterelnök cikke nem felelt meg az általuk elvárt követelményeknek. „Mint az elmúlt 25 év gazdasági, politikai és társadalmi véleménycikkeinek és elemzéseinek vezető forrása, a Project Syndicate rendszeresen publikál kiemelkedő tudósokat, üzleti vezetőket, civil aktivistákat, politikai vezetőket és döntéshozókat a világ minden tájáról, köztük számos államfőt és kormányfőt is.
Amikor arról döntünk, hogy elfogadunk-e kéretlen beadványokat, az elsődleges kötelezettségünk, hogy a nyilvános vitát előmozdítsuk. Ez esetben arra a következtetésre jutottunk, hogy Orbán Viktor miniszterelnök véleménycikke nem felel meg a sztenderdjeinknek”
– írták a hvg.hu-nak.    A Vadhajtások portál, több cikkben jelezte a magyar kormány felé, hogy készüljenek fel arra, cenzúrával fognak beleszólni a választásokba. Ebből kapott most Orbán Viktor ízelítőt, de ez még semmi. A 2022-es választásokba a közösségi oldalak is bele fognak szólni. Ahogyan tették ezt Amerikában is, és szerte a világon, ahol a jobboldalt el kell hallgattatni.
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató