A mélyszegénységben 536 milliót tarháltak össze Karácsonyék, mert azt hazudja, hogy nincs pénze Budapestnek

A koronavírus negatív hatásainak csökkentése érdekében gyűjtést szervezett a főváros. A vonatkozó honlap szerint az adakozók eddig 536 681 167 forinttal segítették Budapest járvány elleni harcát. A pénzt tesztek beszerzésére a pedagógusok, az oktatást segítő munkatársak és a különösen veszélyeztetett szociális és hajléktalanellátásban dolgozók és az ellátottak számára, valamint segédeszközök és védőfelszerelések beszerzésére, és a fővárosi és kerületi fenntartású egészségügyi- és a szociális ellátórendszer támogatására fordítják.

“A segítségnyújtást, a gondoskodást kötelességünknek tekintjük, még abban a helyzetben is, amikor a főváros anyagi lehetőséget nagyon jelentős mértékben tépázta meg három dolog: a járvány, a gazdasági válság és a kormányzati elvonások” – olvasható a honlapon.

Az ügy előzménye még, hogy Orbán Viktor miniszterelnök egy vele készült interjúban azt mondta: a fővárosnak van szabadon felhasználható 100 milliárd forintja, amit Budapest megsegítésére kellene költeni. Karácsony Gergely főpolgármester a Facebookon reagált a kormányfő szavaira, azt kamuzta, hogy

nemhogy 100 milliárdja nincs Budapestnek, de 150 milliárdos mínuszban van.

Forrás: HVG nyomán

Check Also

Pécs is elsötétült, de a város polgárai mécseseket gyújtottak – Fotók

Az ellenzéki polgármesterek lázadni kezdtek, bár nem mindenkinek tetszik a vergődésük. A Szabad Városok szövetsége …