2024. április 26. - Ervin
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Döntött a bíróság: Márki-Zay a hódmezővásárhelyi kórházról is hazudott

A Kúria is megállapította, hogy Márki-Zay Péter hazudott a vásárhelyi kórházzal kapcsolatban még 2018 tavaszán. A polgármester a valótlan állításaival megsértette az intézmény jó hírnevét, ezért 800 ezer forint sérelemdíj megfizetésére, valamint az eddigi teljes perköltség viselésére kötelezték – írta a promenad.hu.   A Kúria felülvizsgálati jogkörben eljárva gyakorlatilag teljes egészében fenntartotta a Szegedi Törvényszék jogerős ítéletét, amely megállapította, hogy
MÁRKI-ZAY PÉTER HAZUDOTT A VÁSÁRHELYI KÓRHÁZZAL KAPCSOLATBAN, MÉG A 2018-AS ORSZÁGGYŰLÉSI VÁLASZTÁSI KAMPÁNYBAN, AMIKOR EGY KAMPÁNYFÓRUMÁN AZT MONDTA, HOGY AKI AZ INTÉZMÉNYBE BEMEGY, AZ AZ ÉLETÉT KOCKÁZTATJA.
  Ez a súlyos kirohanás ráadásul a határozat szerint alkalmas lehetett arra is, hogy az intézménnyel szemben a közbizalmat megingassa, és megbontsa a betegek, orvosok és ápolók közötti viszonyt. A vásárhelyi polgármesterről sokadjára derül ki, hogy hazudik: a bíróság számos alkalommal marasztalta el valótlan tényállítás, jóhírnév-sértés, becsületsértés, rágalmazás miatt. A nyáron első fokon egy év próbára bocsátotta rágalmazás miatt Márki-Zayt a Csongrádi Járásbíróság abban a büntetőeljárásban, amit Miklós Anikó helyi iskolaigazgató indította ellene a korábban tett kijelentései miatt. De a polgári peres eljárásokból sem jött ki jobban: például Havasi Katalin, a vásárhelyi kórház orvosigazgatója, a helyi Fidesz elnöke, valamint Juhász Tünde megyei kormánymegbízott és Holubán Csilla járási hivatalvezető ellen is elbukott a bíróságon Márki-Zay.    
MÁRKI-ZAYRA A JOGERŐSEN ELVESZÍTETT SZEMÉLYISÉGI JOGI, POLGÁRI PEREKBEN A MAGYAR IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁS TÖBB MILLIÓ FORINT SÉRELEMDÍJAT SZABOTT KI, TÖBB SZÁZEZER FORINT PERKÖLTSÉGET IS KELL FIZETNIE.
  A politikus ellen még további személyiség jogi, polgári, illetve rágalmazási büntetőperek vannak folyamatban a bíróságokon, miután számos vásárhelyi és Vásárhely környéki közéleti szereplő, valamint magánszemély perelte be, jelentette fel azért, mert nagy nyilvánosság előtt valótlanságokat állított róluk, többeket megrágalmazott, megsértette jó hírnevüket.     (Origo)  
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató