2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Újabb perek várnak Salvinire, mert megvédte Olaszországot és Európát

Újabb perek várnak Matteo Salvini volt olasz belügyminiszterre. A Liga vezetőjét azért akarják felelősségre vonni, mert tavaly nyáron, még belügyminiszterként megakadályozta, hogy kikössön az olasz parti őrség Bruno Gregoretti nevű hadihajója, aminek fedélzeten 131 menekült volt.
Újra elkezdődik Matteo Salvini volt belügyminiszter kálváriája a szicíliai bíróságokon. A politikusnak decemberben három alkalommal kell megjelennie a bírák előtt az illegális bevándorlókat szállító Gregoretti hadihajó és az Open Arms civilhajó ügyében. Salvini belügyminiszterként feltartóztatta a két hajó kikötését, arra várva, hogy az európai tagországok az újonnan érkezett bevándorlók elosztásáról nyilatkozzanak. A Liga elnöke az első európai politikus, akinek a kormányával közösen meghozott döntése miatt kell immár másodszor bíróság elé állnia. Jánosi Dalma, a HírTV tudósítója a kormányon lévő Ötcsillag Mozgalom képviselőjét arról kérdezte, mennyire tartja fontosnak a két per lefolytatását a jelenlegi súlyos egészségügyi és gazdasági válsághelyzetben. Olaszországi tudósítónk elérte Matteo Salvini szenátort is, és arról érdeklődött milyen lelkiállapotban áll az egy hét múlva esedékes második bírósági per elé.
Nyugodt lélekkel állok a bíróság elé. December 2-án, 4-én és 12-én állítanak majd két külön bíráság elé, amiért megvédtem hazámat és Európát. Nem csak Itália, hanem Európa határainak védelmében tettem. Nem tévedtem, hiszen az elmúlt hetekben az kormány tudomása és ellenőrzése nélkül egy terrorista Lampedusán partra szállt, majd Franciaországban öldökléseket hajtott végre
- mondta a Liga elnöke. Arra a kérdésre, hogy megbánta-e a belügyminiszterként hozott döntését úgy válaszolt:
amint újra kormányra kerül, Olaszországba és Európába csak azok léphetnek majd be, akiknek engedélyük van rá.
Nem pedig azok, akik csónakok vagy civil hajók fedélzetén érkeznek illegálisan.
Forrás: HírTV
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató