2024. április 24. - György
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Orbán Viktor: Magyarország a magyaroké

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának nyilatkozott.Orbán Viktor a beszélgetés elején arról beszélt a vétó kapcsán, hogy mindent megfontoltak, mindent meggondoltak. Már júliusban jelezték, hogy többen nagy bajban lehetnek a második hullámban főleg gazdasági téren. Minden politikai vitát félre kell tenni mondta egy másik tábor, míg a másik oldal összekötötte volna a politikai kérdéseket a költségvetési ügyekkel. Most ősszel nem kellett volna engedni az EP-képviselőknek, és nem kellene ragaszkodni ahhoz, hogy politikai kérdéseket válságkezelési eszközökkel összekössenek.
Brüsszel fordítva ül a lovon a bevándorlást illetően, mivel a bevándorlás nem megoldás, hanem maga a probléma
- mondta a kormányfő. Orbán Viktor szerint a fő kérdés a közép-európai térségben, hogy ne legyünk bevándorlóország. Ha egy országban 8-10 százalék lesz a bevándorló, akkor már csak arról lehet beszélni, hogyan éljenek együtt - tette hozzá.
A nyugat-európai hazafiak úgy érzik, hogy napról napra csúszik ki a talaj a lábuk alól. Nekünk nincsenek ilyen problémáink, így el kell kerülni azt a helyzetet, hogy bevándorlóország legyünk. Magyarország a magyaroké
- tette hozzá.
Orbán Viktor közölte, hogy a magyar és lengyel szavazat nélkül nem lesz Új Generáció alap és hétéves költségvetés. Nem akarok komprommisszumot kötni, hanem egy megoldást kell találni erre a helyzetre. A bajba jutott államoknak minél hamarabb oda kell adni a pénzügyi alapokat - mondta a kormányfő. Ez egy szilárd pozíció - tette hozzá. Az EP és a Soros-hálózat úgy gondolta, hogy a jogállami kérdéseket kötnék a költségvetési kérdésekhez. Orbán szerint nem lehet minket pénzzel megvásárolni, ha szabadságról és a szuverenitásról van szó, akkor nem térünk el a szándékainktól.
A háttérben Soros György szövi a szálakat. Nem egészen érthető, hogy miért kell komolyan venni Soros szavait, ha amerikai állampolgár, és semmilyen befolyása nem lehet európai kérdésekre. 
Mi meg fogjuk tudni a védeni a nemzeti szuverenitásunkat, meg tudjuk védeni az országainkat a bevándorlástól. Nagy perspektívát látunk a közép-európai államokban - mondta a kormányfő. Most kiderült, hogy együtt erősebbek vagyunk, mint külön-külön.
Ma a közép-európai államok újjászületése az egyik legfontosabb folyamat. 
Sem Lengyelország, sem Magyarország nem fogad el olyan javaslatot, amelyet a másik elfogadhatatlannak tart - erről állapodott meg Orbán Viktor és Mateusz Morawiecki. A politikai feltételekkel kapcsolatos jogszabályok megalkotása nem szükséges a válságkezeléshez, a költségvetéshez szükséges szavazataink viszont nélkülözhetetlenek és megkerülhetetlenek – mondta Orbán Viktor.
Forrás: Origo
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató