2021. február 27. - Ákos, Bátor
EUR : 361.01
USD : 297.72
11°

Donáth Anna fel fogja darabolni Orbán propagandagépezetét ami már Szlovéniát is elérte

Október elsején a harmadik legnagyobb szlovén tévétársaság, a Planet TV tulajdonosává vált a TV2 Média Csoport.„Az EU-nak nak nem csak az Oroszország és Kína felől induló propagandahadjáratok ellen kell védekeznie. Orbán Viktor a közösségen belül ugyanis már nem csak Magyarországon, de Szlovéniában is rohamtempóban építi fel a hazugságokat terjesztő propagandagépét. Október elsején a harmadik legnagyobb szlovén tévétársaság, a Planet TV tulajdonosává vált a TV2 Média Csoport. Ezt a felvásárlást a Fidesz azzal védi, hogy a tőke szabad áramlása nem akadályozható az EU-ban a média esetében sem. Valóban, a tőke szabad áramlása az egyik alapja a kontinentális együttműködésnek. A propagandagép azonban nem média, így Szlovéniába sem a tőke, hanem a propagandagép alkatrészei áramlanak. 2020-ban a TV2 csoport ugyanis semmilyen értelmezhető piaci céllal nem rendelkezik. A valódi feladata a szórakoztatás és informálás helyett a kormánypárti propaganda terjesztése. Ez pedig Szlovéniában sem lesz másképp, ha nem is magát Orbán Viktort, de szlovén szövetségeseit fogja majd kiszolgálni a most épülő propagandagép a szomszédunkban. A propagandagépek és propagandahadjáratok ellen a tagországoknak és az Európai Uniónak közösen kell fellépnie. A kamuhírek terjesztésének és a dezinformációnak ugyanis az is a célja, hogy növelje a közösségen belüli megosztottságot, gyengítve ezzel az egész EU-t. Ezért Magyarországon a Fidesz leváltása után a következő kormánynak keményen fel kell lépnie a propagandagéppel szemben.
  • Fel kell darabolni a gigantikus propagandagépezetet, a KESMA-t.
  • Be kell zárni az állami propagandát, az MTVA-t.
  • Újra kell alakítani a most csak fideszes tagokkal feltöltött Médiatanácsot.
  • Korlátozni kell az állami hirdetéseket, hogy ne lehessen torzítani a hirdetési-, és azon keresztül a magyar médiapiacot.
Az Európai Uniónak pedig a kibertámadásokhoz hasonlóan a propagandát, kamuhír terjesztést és dezinformációs tevékenységet is üldöznie, büntetnie és szankcionálnia kell a jövőben.”- írta Donáth Kacsa.     (Kiemelt képünkön nem egy cigánykurva látható, hanem Anna. A Donáth lánya.)  
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató