Gyurcsány szerint pocsék emberek vagyunk, Demeter Szilárd lemondását szeretnék

„Elvárjuk, hogy Demeter Szilárd ma estére munkanélküli legyen” címmel írta közleményét Molnár Csaba.

A DK ügyvezető alelnöke szerint Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum vezetője olyan megbocsájthatatlan és visszavonhatatlan mondatokat engedett meg magának, amely után nincs többé helye a közéletben. Azt állítani Európáról, hogy az valaki “gázkamrája”, relativizálva milliók halálát, olcsó politikai sárdobálásra használva az emberi történelem legnagyobb népirtását és a XX. század legnagyobb tragédiáját – ez túlmegy minden határon.”

A Demokratikus Koalíció elvárja a kormánytól, hogy Demeter Szilárd ma estére munkanélküli legyen. Mint írják nem Demeter kirúgását követelik, „mert ennek természetesnek és magától értetődőnek kell lennie még az orbáni Magyarországon is. Egy ilyen embernek semmi keresnivalója sincs a közéletben, nem csak egy európai országban, hanem bárhol a világon. Ha ez nem történik meg ma estig, akkor az azt jelenti, hogy ezek a szavak Orbán Viktor száját is elhagyhatták volna, és a miniszterelnök közösséget vállal a vállalhatatlannal. Őszintén reméljük, nem kerül sor e lemoshatatlan szégyenre” – olvasható a párt közleményének végén.

Közben Gyurcsány Ferenc is reagált Facebook-oldalán. Azt írja a DK elnöke:
“Pocsék alakok. Aki mondja, akik csendben maradnak, akik szerint végre jól megmondta, akik helyén hagyják. Tud a sötét sötétebb lenni.”

 

 

 

 

 

Check Also

Mostantól Donáth Anna az arcátlanság mértékegysége

Hidvéghi Balázs belerúgott egyet a momentumos hazaárulóba:   „A momentumos EP-képviselő Facebook-bejegyzésében egyenesen Orbán Viktort …