2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Emberölés gyanúja miatt tartottak házkutatást Maradona orvosánál

Az argentin nyomozó hatóság emberölés gyanújával házkutatást tartott vasárnap a négy napja elhunyt Diego Maradona orvosának lakásán és rendelőjében – írja a BBC.
A Buenos Aires-i rendőrség vasárnap átkutatta Leopold Luque házát és magánklinikáját, ahol Diego Maradonát kezelték a halála előtti napokban – a nyomozók gondatlanságra utaló jeleket kerestek. A Sky Sports beszámolói szerint mintegy 30 rendőr jelent meg vasárnap reggel az argentin főváros Belgrano nevű negyedében, ahol Leopold Luque lakik. A San Isidro nyomozóiroda közleménye szerint Diego Maradona lányainak bejelentésére indult a nyomozás, amelynek során a szerdán szívrohamban elhunyt futballikon kezelésének körülményeit vizsgálják. Maradona agyából vérrögöt távolítottak el novemberben, a sikeres műtét után pedig alkoholfüggőségét kezelték.

Házkutatás Maradona orvosánál, Leopoldo Luquénál

A gyanú szerint Maradona otthoni gyógyulásához nem voltak meg a klinikáról való kiengedés feltételei, azaz
  • 24 órás, kábítószer-fogyasztásra szakosodott nővéri ellátás,
  • orvosi ügyelet,
  • valamint defibrillátorral felszerelt mentőautó.
A nyomozók továbbá arra a kérdésre is keresik a választ, hogy Leopold Luque milyen gyakran látogatta meg Diego Maradonát a kórházból való hazaengedését követően.
A NEUROLÓGUS A HELYI SAJTÓNAK ELMONDTA, MINDENBEN EGYÜTTMŰKÖDIK A HATÓSÁGOKKAL, ÉS Ő MINDIG IS A LEGJOBBAT AKARTA DIEGO MARADONÁNAK.
A világbajnok argentin futballista szerdán távozott az élők sorából, több ezren virrasztottak érte, csütörtökön pedig szűk körben el is temették. Öröksége azonban tovább él.
      (Nincs másik)  
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató