Se buszai, se alkalmazottai a BKV-tenderen nyertes, Tüttő exéhez köthető offshore-cégnek

A Hír TV Informátor című műsora járt utána annak a gyanús, offshore-hátterű cégnek, amely a tavaszi BKV-s buszbérlési tenderen nyert. Mint kiderült, sem alkalmazottai, sem buszai nincsenek a nyertes pályázónak, utóbbiakat attól a cégtől bérelnék kvázi tovább-bérlésre, amelyet a pályázat során árajánlatukkal lenyúltak. Az már talán nem is meglepő, hogy a befutó cég több szálon köthető Leisztinger Tamáshoz, Tüttő Kata főpolgármester-helyettes korábbi élettársához.

A Hír TV Informátor című műsora a tavaszi BKV-s buszbérlési tenderen nyertes offshore-céget vette górcső alá, amelyből kiderült, már az irodaházban sem tudtak a CR-Facilities Vagyongazdálkodó Zrt.-ről, ahová be van jegyezve. A tulajdonosként feltüntetett Tóth Erikát pedig nem találták a megadott vecsési címen. A műsorban arra is felhívták a figyelmet, súlyos aggályokat vet fel, hogy a cégnek alkalmazottak mellett buszai sincsenek, azokat attól a cégtől bérelnék tovább-bérlésre, amely elől elhappolták a tendert.

Megjegyzik továbbá, a hat busz bérléséről szóló tenderen befutó cég ráadásul több szálon köthető Leisztinger Tamás vállalkozóhoz, aki a BKV működéséért felelős Tüttő Kata főpolgármester-helyettes korábbi élettársa. Tüttő pedig Karácsony Gergely helyetteseként a BKV-ért felel.

Forrás: HírTV

Check Also

Karókkal esett egymásnak a kiccsalád, ketten életveszélyesen megsérültek

Két férfit életveszélyes sérülésekkel vittek kórházba, miután összeverekedett tíz ember Ózdon – közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén …