Gyurcsány a Gréczy-ügy óta nem volt ilyen zaklatott: “Politikai kajánkodás ideje ez”

Politikai kajánkodásról ír a Degenerált Koalíció és az ellenzék vezére. Kb. azt taglalja, hogy neki belefért Gréczy bréverős fotói, és Orbán Viktor meg nem áll ki az embere mellett egy ilyen botrány után.

Feri megint be lehetett piálva, ezt bírta a Facebookon kiírni magából:

Olvasod? – jön a kérdés ezredszer is. Persze, hogy olvasom. Mindenki olvassa.
Politikai kajánkodás ideje ez. Pár nap, pár hét, talán kitart 2022-ig.
De egy pillanatra már most is érdemes megállni.
Értem és egyetértek azzal, hogy a törvényeket be kell tartani. Persze. Politikusoknak még inkább. Tudom, se partit nem lehet tartani, a kábítószerről nem is beszélve. De ugye világos, ezek sajnos tizenkettő egy tucat szabályok vagy törvénysértések. Láttunk már ilyet. És fogunk is még látni.
Azonban van itt más is. Egy fickó. Szeret. Vágyai vannak. Aztán van valami, ami körülveszi. Pártnak hívják. Együtt kezdték. Egy jobb világot akartak, akkor talán még őszintén. Hittek igazukban. Hatalom kellett, hogy megcsinálják. És a nép akarata.
Aztán mentek a nép akaratával, akkor is, ha a nép -bármit is jelentsen ez – legalantasabb ösztönei bugyogtak fel. Már csak a népszerűség számított.
Ember. Mint mi. A férfias társaság, – hívjuk Fidesznek – fontosabb volt neki, mint saját élete. Hazudott. Mindenkinek. Feleségének (talán), gyerekének, párttársainak, nekünk, önmagának. Mert fontosabb volt az a valami (párt, hatalom, eszme?), a látszat, a lojalitás, mint saját élete.
Nem mentem. De nem tagadom: védeni szeretném. Eltévedt ember. És sokan kószálnak hozzá hasonlóan.
Ne bántsátok! Rossz kompromisszumot kötött. Mint sokan.
Nem vele van a baj. Hanem a rendszerrel. Ami ezt csinálja az övéivel is. Ahol elvárás, hogy évtizedeken át hazudj, és akkor maradhatsz köztünk. És mi van, ha megdől a hazugság?
Tegnap megszólalt Orbán és ezt mondta: “amit Szájer József képviselőtársunk tett, az a mi politikai közösségünk értékrendjébe nem fér bele”
Értitek? Nem fér bele. Az értékrendjükbe. A hazugság az simán. Mert Orbán is tudta, hogy embere hazudik. Hogy becsapja önmagát es mindenkit. Az belefért. Hazudni lehet, lebukni nem.
És hol van most a miniszterelnök harcias kiállása az övéiért, sehol egy háborús hasonlat, sehol egy “Józsi a régi bajtársam” kiállás?
Átkozottak. A rendszerükkel együtt. Nem ilyen Magyarországot szeretnék.
Engedjük egymást szeretni!

 

Check Also

Az RTL kiáll a “szivárványcsaládok” jogaiért

Társadalmi célú hirdetésként fogja sugározni az RTL Magyarország a Háttér Társaság által készített A család …