Havi 800 ezerbe kerül Horváth Csaba imázsépítése Zuglónak

Személyiségközpontú kommunikációval, a polgármesterhez kapcsolódó Facebook- és Instagram-oldalakon keresztül népszerűsíti az önkormányzatot egy erre megbízott cég.

Victora Zsolt, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) zuglói önkormányzati képviselője próbált utánajárni a XIV. kerületi önkormányzat médiacége, a Zugló Információs és Médiacsoport Kft. (ZIM) által végzett tevékenységnek, ezért levelezni kezdett a jegyzővel – írja az Átlátszó. A képviselőnek küldött válaszokból kiderült, hogy a ZIM

havi nettó 800 ezer forintra szerződött egy kft.-vel, lényegében az MSZP-s Horváth Csaba polgármester imázsának építésére.

A ZIM ezért az összegért június 15-én a Weber und Mill Kft.-t bízta meg médiaszolgáltatási feladatokkal december 31-ig bezárólag. Korábban, a március 1. és május 31. közötti időszakra az önkormányzat ugyanezzel a céggel szerződött le kommunikációs feladatokra, havi nettó 1,2 millió forintért. A Weber und Mill Kft. mindkét szerződésében szerepel a feladatai részletezésénél, hogy nem csak a zuglói önkormányzat, hanem Horváth Csaba polgármester imázsát is építik. Sőt, tulajdonképpen

elsősorban Horváth imázsát építik, és rajta keresztül, személyiségközpontú kommunikációval, Horváthoz kapcsolódó Facebook- és Instagram-oldalakon népszerűsítik az önkormányzatot.

A céggel szerződő ZIM ügyvezetője Murányi Marcell, aki korábban a Blikk, majd a Népszabadság főszerkesztője is volt.

Victora annak is utánajárt, hogy Murányi havi keresete bruttó 950 ezer forint, plusz kap évi 250 ezer forint cafeteriát, és havi 1000 kilométer gépkocsi-átalányt. A jegyző válaszaiból az is kiderül, hogy mindezek mellett Murányinak kommunikációs tanácsadásra vonatkozó megbízási szerződése van a polgármesteri hivatallal. A kutyapártos képviselő megkeresésére Murányi azt írta a Weber und Mill Kft.-s szerződéssel kapcsolatban:

A polgármester az első számú felelőse a kerület ügyeinek, ezért ő kommunikálja a zuglói döntéseket, a zuglóiak életére hatással lévő fővárosi és országgyűlési, valamint kormánydöntéseket, emellett ő képviseli a nyilvánosság előtt a kerület lakóit és Zugló ügyeit.

Murányi hozzátette, hogy minden önkormányzati intézmény és cég, a hivatal, a civil szféra, a pártok és képviselőik is lehetőséget kapnak, hogy saját álláspontjukat, munkájukat, ügyeiket, eredményeiket ismertessék a zuglói médiafelületeken.

A Weber und Mill Kommunikációs, Oktatási és Tanácsadó Kft. tulajdonosa Koltai Péter, forgalma az elmúlt években évi nettó 15 és 23 millió forint között alakult.

Forrás: HVG

Check Also

1 311 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 98 beteg

1311 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 356 973 főre nőtt a …