2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Bősz Anett is a Gyurcsány-párt jelöltje lesz

Bősz Anett, a Liberálisok elnöke lesz a Gyurcsány-párt egyik Pest megyei jelöltje a 2022-es országgyűlési választásokat megelőző ellenzéki előválasztáson. A Magyar Liberális Párt vezéralakjának fotójával jelent meg a DK „Európai magyarok” című kiadványa. Bősz előtérbe tolása miatt Asztalos Éva, a Gyurcsány-párt érdi önkormányzati képviselője bejelentette: immár függetlenként indul a 2022-es parlamenti választáson – írta pénteki számában a Magyar Nemzet.
A Liberális párt elnökét veti be aduászként Pest megye 1-es számú körzetében a Demokratikus Koalíció. A Gyurcsány-pártban mindez eldöntött tény, a hivatalos bejelentés után Bősz Anett fotójával jelent meg az Európai magyarok című Gyurcsány-párti kiadvány.
– olvasható a lapban. A Magyar Nemzet szerint Bősz Anett igazolása a DK-hoz egy tendencia része. Gyurcsány Ferenc pártelnök látványosan erősíti és fiatalítja pártját, ezzel is közelebb kerülve a fiatalabb korosztályhoz. Azt írják: a pártelnök nem óvatoskodik, agresszív politikai stílusával más hanyatló vagy éppen feltörekvő baloldali pártok már hatalomban lévő erős vagy népszerű embereit csábítja át a DK-ba. Emlékeztettek, az egy évvel ezelőtti önkormányzati választáson az MSZP színeiben Budapesten győzelmet arató Kiss László (Óbuda) és Szaniszló Sándor (Pestszentlőrinc-Pestszentimre) polgármesteri székük elfoglalás után egyből a Demokratikus Koalícióhoz igazoltak.Mint írták, az MSZP mellett Gyurcsány Ferenc már a Momentum fiatal agrárszakpolitikusát is megszerezte két héttel ezelőtt, ezzel is helyet véve el a legnagyobb baloldali riválistól vidéken. Benedek Szilveszter, a Momentum korábbi Veszprém megyei listavezetője mostantól a DK-t képviseli a megyei közgyűlésben. A harminchárom éves politikus már a DK agrárkabinetjét vezeti, akinek Gyurcsány nem kevesebbet ígért, mint hogy egy esetleges kormányváltás után megvalósíthatja agrárprogramját – olvasható a lapban.Forrás: PS, MNO
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató