2024. március 29. - Auguszta
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Szijjártó találkozott Wildersszel, aki “hatalmas hősnek” nevezte Orbán Viktort

A magyargyűlölő Mark Rutte politikai ellenlábasával találkozott Szijjártó Péter. Gert Wilders volt az, aki a vétó miatt “hatalmas hősnek” nevezte Orbán Viktort.

Találkozott Szijjártó Péter Geert Wildersszel, a hollandiai Szabadságpárt vezetőjével. Wilders volt az, aki a holland képviselőházban - az Orbán Viktort és Morawiecki lengyel kormányfőt a vétó miatt bíráló - Mark Rutte miniszterelnöknek reagálva azt mondta:  “Milyen nagyszerű hír! Milyen hatalmas hős az az ember! Nagyon szeretném kérni a miniszterelnököt, hogy támogassa Orbán úr vétóját”.
A külgazdasági és külügyminiszter a közösségi oldalán azt posztolta: “Brüsszel továbbra is rossz vonalon van a migráció ügyében, az Európai Bizottság migrációs akcióterve nagyon komoly veszélyt jelent Európára nézve. Migránsok tízmillióinak lakásokat és szavazati jogot juttatni elfogadhatatlan, teljes mértékben ellentétes Európa stratégiai és biztonsági érdekeivel. Az elmúlt évek európai terrortámadásai bebizonyították, hogy a migráció veszélyes, ráadásul az eddigi biztonsági és kulturális kockáztatok mellett, most már komoly egészségügyi kockázatot is jelent. Mi együttműködünk minden olyan politikai erővel Európában, amely fellép az Európai Bizottság migrációs akciótervével szemben” - írta Szijjártó Péter a Facebook-oldalán.Forrás: ATV
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató